lördag, april 24, 2010

Lördag blir lärdag

Lördagar är ju normalt trevliga dagar. Man kan se fram emot ledigt, kanske fint väder och annat skojsigt. Nån sån lördag är det inte idag. Det är städlördag, eller snarare saneringslördag. Den här mamman mäktar inte med städning och sånt all alone, och ingen hjälp har varit tillgänglig på flera veckor. Det sätter spår. Store Bror höll på att få dåndimpen när han "tvingades" skura toaletterna och ropade ideligen på mig för att påtala hur smutsigt han tyckte att det var. Som om jag inte visste det???? Som om jag inte tänkt länge att någon i hushållet kanske skulle reagera? Pah! Tonårsögon ser då rakt inte samma sak som mammaögon! Tonårsögon är mer åt dimsynhållet!
Men efter ett litet utbrott, som enligt Lilla Syster var MYCKET större än det där på Island, blev det fart på de små liven. Som grädde på moset kommenterade grannarna att barnen var så duktiga att hjälpa till, när de såg dem springa till soprummet, förrådet och garaget, kånkandes på saker och ting. Pah! Igen!
Städa är trist men ack så nödvändigt ibland. Ju.
I morgon står hallgarderoben på programmet och Älskade Sambon har redan nu påtalat en strategi om hur den ska tömmas på 114 vinterjackor, 211 skor, hockeyhjälmar, cykelhjälmar, flipflop, flytvästar, gummistövlar, väskor, braatthagrejor och diverse krokiga paraplyer. Kartonger står på lut i hallen. Minsann menar han allvar? Kanske avslutas söndagsmiddagen med en rundtur i ett nystädat radhus tillika en inbjudande hallgarderob? Det vore i så fall trevligt. Nu ska jag själv damma av mig efter saneringen med ett välbehövligt bad. Vi ses!

8 kommentarer:

  1. Tråkigt när man håller på, men ack så himla skönt när huset är städat och rent.
    Tror minsann att jag ska ta och göra ett litet saneringsryck nu!?

    SvaraRadera
  2. Jag stod i valet mellan att byta till vinterdäck eller kratta löv på gården. Det blev ett besök på stadens vårmässa istället.

    SvaraRadera
  3. Jag brukar få "röjryck" på våren. Då städas det i förråd och garderober och det känns så bra efteråt, för himmel och pannkaka vilken massa skit man samlar på sig!!
    Hoppas det gick bra med total makeover i hallgarderoben :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Sonen städar toaletten, ja, hela badrummet, varje vecka, hos sin pappa sedan något år - tror han var 9 när han började. Det gör han med den äran, gnäller aldrig!

    Det är utmärkt att barnen deltar i familjens arbete.

    Själv håller jag på och röjer ur badrum och klädkammare så gubbsen kan komma in och lägga nya rör och bygga om litet. Litet. :-(

    Trevligt att ses, förresten - förra fredagen var det väl. Hörde att ni hade en trevlig spa-kväll.

    SvaraRadera
  5. Skrattar... Ibland blir man helt enkelt tvungen att sätta ned foten, med schwung!

    SvaraRadera
  6. Åh vad duktig du/ni varit.
    Sådant har jag inte hunnit med än fast än jag borde.
    Inte såååå nice att gå i vinterskor just nu..
    aja, jag ska..snart..

    Hur tonåringar är?
    Phja, jo, de är ju som de är.
    Gör vad de vill.
    Etc.
    Och himla goa när de väl kommer igång.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Halloj där vännen! Blev du kvar i garderoben eller?? :)
    Kramen

    SvaraRadera
  8. Hej!

    Hoppas huset blev så där skinande rent och fint nu då! Här hemma är det kaos. Så rörigt att jag inte vet vart jag ska börja så istället för att grubbla ihjäl mig på det blir det lite bloggande. ;-)

    Kommer du ihåg att jag planerade att göra en walk in-closet? Just nu fungerar hela huset som det. ;-)

    Kram!

    SvaraRadera