tisdag, juni 01, 2010

Mammor har alltid rätt

Med viss säkerhet törs jag påstå att det är lättare att handla kläder med killar än med tjejer. När jag äntligen får in Store Bror i en affär och säger "välj vad du vill ha" går han systematiskt till väga. Så här års är det t-shirt, shorts och en luvtröja. Klappat och klart på en kvart.
Att ta med tjejerna in i en klädaffär och säga "välj vad ni vill ha" skulle aldrig falla mig in.
Vid ett dylikt uttalande från mamman skulle stora "velstunden" träda in, de skulle ha ytterst svårt att välja och vakterna skulle få leda ut oss vid stängningsdags.
"Den här? Eller den här? Nämen, kolla in den här?! Ska jag prova? Vad tror du, passar jag i den här. Finns det kanske bättre/snyggare/skönare/billigare/tuffare i nästa affär"?
Därför finns det fler strategier vid klädhandling i den här familjen. Största Systern har skött sig själv i flera år, Stora Syster likaså och håller Gina Tricot på fötter, Lilla Syster får fundera ut innan vi åker vad hon vill ha och behöver för stunden och som sagt, Store Bror nöjer sig med en affär. Om han nu alls går med på att handla.
Det hände sig att jag sa häromkvällen att jag skulle köpa nya skor till honom och han svarade att han inte alls behövde några fler. Ni kan ju tänka er tre brudar som hör att någon inte BEHÖVER FLER skor? Jojo. Så var debatten igång den kvällen. Också.
Ur genusperspektiv kanske jag just med klädinköpen inte lyckats så bra, där är vi nog allihop som de flesta, tjejerna handlar och handlar igen, lite hål i garderoben känns det som, medan killarna är mer precisa på vad de behöver. Lite mer praktiska. Jag kan ha fel. Men det tror jag inte! Har mammor fel? Någonsin?

13 kommentarer:

  1. Nej nej nej! Mammor har aldrig fel! : )
    Och ja, det är skillnad på killar och tjejer. De som anser annorlunda kan få skrika sig hesa, men det ÄR skillnad!

    SvaraRadera
  2. Nej, såklart har mammor aldrig fel! Visst är det skillnad på killar och tjejer. Klart att det finns undantag, men de är få. En kusin här, en kille, är ett undantag. Mycket noga med sig själv i alla lägen och han gillar säkert att shoppa också. Tur för hans mamma att han är 31 nu :)

    SvaraRadera
  3. Nej! Mammor har aldrig fel :O)
    Och fenomenet du beskriver, med klädinköpen, ser likadana ut i de flesta familjer... I alla fall hos oss!

    SvaraRadera
  4. Handla kläder med sonen innebär att vi är snabba och effektiva! För övrigt har mammor nästan alltid rätt!

    SvaraRadera
  5. Tack snälla för din kommentar. Fick ett gott skratt när jag läste ditt inlägg....du har sååå rätt...prickat in det precis!
    Nu hoppas jag att du får en fortsatt skön dag. Var rädd om dig & njut av dagen.

    SvaraRadera
  6. Japp, mammor har alltid rätt!!! Så är det bara. När det gäller shopping är Bus som sin far. Drar sig i det längsta för att överhuvudtaget uppsöka en klädaffär och ska det shoppas så ska det gå snabbt. Lilla O är mer lik mig. "Beslutsångest" är vårt andranamn. ;-)

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Eftersom jag bara har pojkar skall jag kanske inte yttra mig.
    Mammarollen är färdigspelad, nu är det barnbarn som gäller.
    Förra året var ett flickebarn från Stockholm några dagar hos oss. Jag hade lovat vi skulle köpa examensklänning till henne. Det var påfrestande. Den lilla damen(15 år)frågade några gånger: är du trött farmor? Jag föreslog lunch, varefter vi fortsatte några timmar till. Det blev klänning och en liten kofta. Farmor tyckte det såg lite bart ut.
    Nu när jag var i Stockholm lämnade jag en slant till klänning. Skulle inte orka tonårsshoppa med min onda rygg, om än den är betydligt bättre.
    Ta vara på den ljuvliga försommaren
    och sköt om dig.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  8. Har inga tjejer... men känner spontant att killar liksom är litet eljest. PUSS!

    SvaraRadera
  9. Dottern fick sköta sina egna klädinköp redan efter tolv års ålder. Då orkade jag inte med hennes velande och krav. Hon fick en lagom summa med sig och uppgifter om vad hon minst skulle ha med sig hem. Det märkliga inträdde att hon fick pengarna att räcka till mer saker än när mammas plånbok var närvarande.

    Sonen har det aldrig varit sådana problem med så visst är det skillnad på killar och tjejer, inte bara när det gäller inköp.

    SvaraRadera
  10. Stort o Smått: Skillnad!

    Ezter: Ja, tur att de växer!

    Pillargontanten: Skönt att höra! Båda!

    Znogge: Precis!

    Monica: Tack detsamma!

    Anbam: Känner ju till det där, beslutsångest hette det va? ;)

    Viola: Jag tycker så mycket om när jag hör "farmorar" och "mormorar" som shoppar och bryr sig om barnbarn. Sån vill jag bli! Kram!

    Spader Madame: Killar kan alltså! Puss till dig med!

    Cicki: Stor skillnad! Men vad härligt att pengarna räckte för henne! Bra jobbat!

    SvaraRadera
  11. Hhahhaha Precis så är det !
    Vi håller Gina Tricot på fötter i våran stad ,,(inkl mamman)

    Undrar varför vi tjejjer är så Den där eller den där eller den ???
    Varför ?
    Finns det någon logik i det ?

    Önskar dig en bra dag .
    Kram Bambi

    SvaraRadera
  12. min äldsta dotter är fakiskt lite lite mer åt killhållet, är inte jätteintresserad av kläder och köper det hon behöver och tycker är bekvämt skulle aldrig falla henne in att köpa något som är modernt om hon inte tycker det är skönt på, den andra dottern däremot hon stämmer in på allt, framför allt är hon superkräsen det är jättejobbigt att handla med henne för ingenting duger...

    SvaraRadera
  13. Samma fenomen inträder när jag och sambon är ute i shoppingtagen. Härom dagen åkte vi till shoppingcentrat för att HON skulle handla kläder (med mig som smakråd), men det slutade med att JAG köpte en hel kostym (bara så där) och hon kom hem tomhänt.

    SvaraRadera