lördag, december 22, 2012

Julkänning

I tisdags hade jag skrikopanikkänning för jag hade inte köpt en endaste julklapp och hade inte en aaaaaaaning om vad jag skulle hitta på. När jag frågade kidsen vad de önskade sig var de rörande eniga om att de inte heller visste för de tyckte att de hade allt de behövde.
Finemang, tänkte jag och lutade mig tillbaka i soffhörnet.
Men si, då smusslades det fram små önskelistor. Med betoning på små. Korta. Det ÄR nya tider!
Idag är allt fixat, klappat och klart. Jag är ett under av uppfinningsrikedom....... Om jag får säga det själv!
Granen är på ingång. Eller ja. Store Bror och jag ska snart bära hem dem. Kånka och svära över kåda, stickiga grenar och tyngd as every year. Sågas sedan till i lagom längd och kläs av eniga tonåringar......... alltmedan den ömma moderna glaserar revbensspjällen och rullar köttbu..... nä. Alltmedan den ömma modern smuttar på lite glögg, njuter av många en chokladpralin och njuter av att ha stora barn. Rullar köttbullar gör Bästa Mamman på sitt håll för leverans till radhuset på julafton.
Gårdagen då? Gick bilen igenom besiktningen? Försvann migränen?
Jajamänsan! Migränen motades bort. Inte en prick fick Cina-bilen och glada rullade vi iväg till nämnda julklappsinköp som avrundades med en middag på restaurang med delar av barnaskaran, fina D och E. Sen åkte vi vidare till jetlaggade Stora Syster och hade kramkalas i soffan. Så laddar man för julen!
Mina fina, fina kids! Som tröstar sin mamma när sorg och ledsenhet tränger sig på och blandar sig med glöggen och russinen. Precis när det känns som det ihopklistrade brustna hjärtat ska brista igen, finns de bara där, med kramar, pappersnäsdukar, pizzabitar, skumtomtar, chokladpraliner och .... bara är! Nära! Liksom Bästa Väninnan som aldrig är längre bort än ett telefonsamtal. Så skrev vi en lista över vad vi vill äta på julbordet och så var mamman på banan igen. Julladdning på hög nivå!

6 kommentarer:

  1. Vem i barnaskaran är E??? D kan jag förstå, kanske men E??? Jaja, lite gåtor är bra för hjärnan.
    Vill du va snäll och ge dina barn varsin julkram från mig och Yngsta OCH, viktigast av allt: De ska alla ge dig en kram från mig :)
    GOD JUL finaste familjen!

    SvaraRadera
  2. Ezter: Svaret på min julgåta är: D och E är pojkvän och bästa vän till Stora Syster. ;)!!! Vi är ett stort gäng! Kram!

    SvaraRadera
  3. Pojkvännen förstod jag, bästa vännen var klurigare! ;)

    SvaraRadera
  4. Kram! Jag gillar verkligen att dina kids hjälper dig så!

    SvaraRadera
  5. Spader Madame: Ja. Kidsen är fina. Rent av bäst! ;)! Kram!

    SvaraRadera
  6. Det låter som en riktigt vacker julsaga, fast den är sann.

    SvaraRadera