måndag, december 31, 2012

Summa summarum



Nyårsafton. Snart slut på ett minst sagt omvälvande, omväxlande år och jag ser fram emot ett nytt. 
2012 började inte så bra. Som att glida fram i väl preparerade skidspår, solen skiner, -5 grader och så bakom nästa krön har någon hällt ut grus i spåret, solen går i moln och iskyla inträder. 
Älsklingen flyttade ut ur radhuset och inget var sig likt. Nu vet jag också att man inte dör av brustet hjärta, det bara känns så. Det finns klister och bit för bit limmas hjärtat ihop. 
Hur gör man då?
Man lever på. Sätter den ena foten framför den andra, snubblar sig fram i början men tar sig likväl framåt. Det finns inget annat. En dag i taget och vips, har det gått massor med dagar och man inser att man står upp och vad som är viktigt in life.
Man har klister: kidsen, vännerna, familjen, bloggen,  bilturer med hög musik, jobbet. Livet självt. 
Man bestämmer sig för att det ska gå och att jag ska bli jag igen. 
Jag och kidsen begav oss på vår livs resa till Kalifornien i tre veckor. I juni var det dags och där och då vände 2012. Resan sitter fortfarande som bomull kring hjärtat och vi prata ofta om den här hemma. Tittar på bilder och minns. 
Resten av året då????
Tant har fyllt "tant", paddlat kajak för första gången, träffat vänner, nya och gamla, varit på Wallmans, på balett, träffat bloggvänner IRL, börjat jobba heltid, fått nya uppdrag på jobbet, fått medicin som äntligen funkar, gått på överlevnadskurs, tagit strid för Store Bror i skolan, igen, fixat i radhuset, sett Tommy Körberg och mycket mer.
Så. Jag kan konstatera att ett år som började som det värsta år evver, ändå blev ett år med utmaningar, möten och upplevelser som berikat mig till själ och hjärta och det som inte dödar en stärker en heter det ju. Jag är i så fall starkare än vid förra årsskiftet och det bådar gott inför det nya. Mot nya äventyr och utmaningar! Från mig till er:


Gott Nytt År!



Tant på cykel-vift i Venice. En känsla av lycka, frihet och sorglöshet infann sig och jag skrattade högt hela vägen till Stora Systers lägenhet i Marina del Ray! Ett underbart minne!

Delfiner, delfiner, delfiner. Dessa märkliga, härliga djur! De här showade i Sea World! Makalöst!

Det sjungs för en blivande 50-åring på Cheese Cake Factory! Jag blev glad. Och rörd!



Kidsen känner på Stilla Havet vid Santa Monica. Ett mamma-hjärta svämmar över.......

Utmaningarnas år innehöll också mitt livs första kajaktur. Och ett kajakvält. Och upp igen!
Allting går, det är bara olika svårt!

Juletid 2012. Här är vi nu. I slutet av året och i förväntan inför det nya. 

8 kommentarer:

  1. Så fina ord om ett omvälvande år. Fokus på styrka, glädje och kärlek hjälper oss framåt vilka livs-grus vi än ska pararera...

    Har läst din blogg en tid nu, men här är mitt första "Hej!"...
    Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  2. Ditt focus är din styrka, att våga sätta fart framåt din gåva och din kärlek till livet och dina kids är ditt bränsle! Heja dig Cina!!

    Gott nytt år till dig och dina kramfrån mig:-))

    SvaraRadera
  3. Ja, det har sannerligen varit ett omtumlande år...♥ Nä, man dör inte av hjärtsmärta, men nog faen känns det så ibland...♥

    Vilka underbara bilder! :)

    Önskar dig och de dina ett gott slut och ett gott nytt 2013!

    Kram från mig till dig!

    SvaraRadera
  4. Önskar dig och de dina ett riktigt bra 2013! Så hoppas jag att 2013 blir året vi verkligen ses igen! Kram!

    SvaraRadera
  5. Fina Cina! Jag och Esset önskar dig ett underbart 2013!

    SvaraRadera
  6. En fin sammanfattning som andas mycket optimism trots att jag har förstått att du har kämpat mycket mot både det ena och det andra. Och vilka fina bilder du har illustrerat med!
    Jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommande året blir ett riktigt toppenår för dig och de dina. Och för oss andra också. Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  7. Jag önskar dig ett riktigt Gott, mycket bättre 2013!

    Kram
    Markattan

    SvaraRadera
  8. 2013 kommer att bli ett fantastiskt år för dig. Det vet jag för det är du värd, bästa Cina. Å på bröllop ska vi också. Bara en sån sak.....:-)

    SvaraRadera