onsdag, januari 03, 2018

Käre far och en fundering

Om min käre far hade levt så hade han sagt om denna dag: ”På västfronten intet nytt”.
Nu finns han ju inte längre med oss men det slog mig härförleden att han är i allra högsta grad med oss nästan jämt. Vi nämner honom ofta som att ”det här skulle morfar gillat” eller ”iiih, morfar’n skulle blitt galen över detta”. Så är han borttappad också. Lilla N pussade på ett foto av gammelmorfarn för ca ett år sedan och är sedan dess puts väck. Vart har ungen gjort av honom??? Händer att kidsen frågar när de kommer:
”Har du hittat morfar”??? och om någon ej inbegripen i sammanhanget är med, har det höjts på ett och annat ögonbryn.
Men så är det. Morfar’n är borta, både på riktigt och per foto. ”På västfronten intet nytt” stämmer alltså även för honom.
För övrigt undrar jag hur mycket snor en människa kan producera, prisar uppfinningen Ipren, längtar efter bättre tider och ska ligga ett par timmar åt andra hållet i soffan.
Over and out!

2 kommentarer:

  1. Massor av snor! Du har väl sett reklamen han som typ badar i använda näsdukar!
    Här är morfar okså borta, dock har inget foto försvunnit. Dock flyttar hans trätofflor sig ibland hemma hos mamma. Det är lite skumt faktiskt. Vi använder dem om vi går ut på balkongen, eller när jag klipper henne, annars står de på sin plats i hallen. Men ibland inte.... Pustar också ut, när jag läser ditt svar om igår!

    SvaraRadera
  2. Femtio nyanser av grönt...

    Krya på dig. Kram

    SvaraRadera