söndag, juli 07, 2019

Man kan inte tänka på allt

Igår lämnade vi ön Brac. Det var nära att vi inte gjorde det alls eftersom väldigt många andra också skulle lämna ön och vi inte hade beställt färjebiljetter tillbaka till Split. Hejochhå. Blev lite stressad när jag fick besked att det var fullbokat till måndag eftermiddag ..... eeeh. Då ska vi vara tillbaka in Sweden. Helst. Nåväl. Rådig kvinna kastade sig över appen ”beställa färjebiljetter” och hittade ledig plats på fraktfärja från Sumartin till Makarska. 09.30. Rasslade ihop packning, intog frukost på stående fot och drog iväg. 08.10.
”Hejdå Bol”!
Sumartin. Där var vi förrgår så lille bilen hittade och ja, uppför berget och nedför berget på andra sidan. Det gick undan. 09.10 sladdade vi in i färjekön och kunde ju le lite sådär åt ”sidolinjen”, de som bara kört dit utan biljett och fick vänta om och ifall någon förbeställd inte kom ....
Vi kom på färjan och först då vågade jag andas ut. Lite oväntad spänning. På färden över till fastlandet såg vi delfiner och stressen glömdes bort.
Vi la till i Makarska och alla bilar backade av färjan rakt ut på strandpromenaden, ett myller av folk men jag höll reda på Hjärtat och bilen, när de var ”om-land” kastade jag mig in på passagerarsätet och off we go.
Mot Trogir. Vi körde väg 8, som är kustvägen. I stort sett badstrand/badklippor hela vägen. Vi gjorde ett stopp i Omis, åt god lunch och strosade runt lite i gamla stan. Nåja. 35 grader, stekande sol och vindstilla gjorde ju faktiskt det bekvämare att åka i bilen. Vi fortsatte, njöt av alla fina  vyer och hittade lätt vårt boende i Okrug Gornji, Trogir om hörnet. Vi har ett rum på ett strandhotell med restaurang på nedervåningen. Himla praktiskt. Stranden på andra sidan vägen. Och på stranden har vi varit i stort sett sen vi kom hit.  Ikväll tänkte vi oss en tur till Statine, en liten by på andra sidan denna ö (det finns två broar till fastlandet så vi är säkra!). Från Statine ser man över till Split och alla båtar som går.
I morgon åker vi hem, jag har en veckas ytterligare semester och det börjar dra ihop sig mot flytt. Den här pausen satt finfint, har inte gjort ett dugg nytta på över en vecka utan att bara vara. Skönt. Kroatien har dessutom varit lika trevligt, mysigt och fint som alltid. Gillar’t!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar