fredag, augusti 20, 2010

Svårsålt

Stora Syster och jag tittade på "Ernst" igår. Han är väl en fröjd att både se och höra på? Tänk va, komma på att välta ett rostigt rör rakt upp och ner och elda i. Imponerande!
Ungarna, vana vid kanske inte en fullt så kreativ mamma, men påhittig ändå, såg lite oroligt på varandra när jag började blicka ut över vår tomt och högt i tankarna inventera mammas tomt, huset-på-ön-tomten och lite andra bekantas tomter.
"Få se nu, de har ju en...... och hon har ju en......."
Fast jag har redan ett projekt jag håller på att sälja in. Ibland går det lite trögt men "trögen trägen vinner". Väl?
Förstukvisten ska målas. JA! Det är alla med på. Att den ska. Inte att MAN SKA måla. Å nej. Det fixar "någon". Så bra så. "Någon" tänker sig därefter att måla golvet till nämnda förstukvist som idag är så där tråkigt brunt inoljat och slitet. Ljusgrått kanske? Och så målar "någon" dit en trasmatta i fina färger.....
"Ingen har så"! Tonåringarnas argument.
Jag visar, skissar, målar upp litet och pratar för min sak. Säger att de kunde vara lite entusiastiska och tycka att det är lite kul att bo i ett hus som har en målad matta framför dörren. Ett av mina mer svårsålda projekt kan jag säga. Men än är inte mattan kastad!

9 kommentarer:

  1. Det vore ju ett festligt sätt att piffa upp ett tråkigt golv :)
    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  2. Tycker att det låter som en strålande rolig idé. Passa på när de inte är hemma och ställ dem inför fullbordat faktum. I värsta fall får du använda argument som "Det är jag som betalar för boendet och alltså jag som bestämmer hur det ska se ut"
    ;-)
    Finns inget mer konservativt än tonåringar, fast de byter åsikt var och varannan dag....

    SvaraRadera
  3. På någon blogg har jag sett just det där med trasmattan. Hur snyggt som helst. Du sa det själv: Trägen vinner.....:-)

    SvaraRadera
  4. Ha ha, lycka till, men om alla får måla en egen rand på mattan så kanske alla blir nöjda och tycker det är kul! ;-)

    SvaraRadera
  5. Tycker det låter som en kulig idé faktiskt! Har aldrig sett det, men varför ska man vara som alla andra...?! Ge dig inte! =)
    Kram och god (?!) morgon!

    SvaraRadera
  6. Vilken festlig idé!! Kör på den!! Fast nu gäller det väl bara att få tag på denne "någon" först! ;o)
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Du får gärna komma hit o måla en matta åt mig..kanongulligt..

    SvaraRadera