tisdag, juni 02, 2009

Syskonbråk

Lilla Syster och Store Bror vandrar iväg i tidig morgontimme. De har varsin utflykt idag och har bråkat rejält om uppdelningen av matsäcken ännu tidigare på morgonen. 7.30 var min stressnivå uppe på rött och minsann, började det inte ryka ur öronen på mig? Jag bet ihop. De SKA lära sig att medla själva, de bara SKA det. (ok, vid överhängande livsfara rycker jag in, lugn bara lugn...) Och bråka om matsäcken? Det finns två av allt. Två LIKA av allt. Eeeeehhhh, men nej. Vänta nu! En apelsin-festis och en svarta-vinbärsfestis??!!!! Olika??? Hur tänkte jag nu?
Jag går in i vardagsrummet och lämnar kombatanterna i köket. Tänker att det minsann kivas mellan syskon lite varstans. Då hör jag Store Bror och Lilla Syster viska med varandra och sen hörs Store Brors röst:
"Mamma, får du spader nu"?
Ja, det är väl det jag får, antar jag.
Då blir de sams. Delar upp allt mellan sig, pussar mig hejdå och går. Kvar står jag. Röd i ansiktet och lite anfäktad så där. Men ok.
"Hejdårå. Ha en bra dag"!!!!
Ungar!

11 kommentarer:

  1. Så är det- och det verkar inte vara annorlunda trots att den ene är 18 medan den andre är 7... Syskon ska bråka med varandra ibland!

    SvaraRadera
  2. Hahaha, vilken kommentar "får du spader nu?". Lilla O och Bus bråkar ständigt känns det som. Ibland ger jag upp och säger "nu går jag så får ni slå ihjäl varandra bäst ni vill".

    Men trots deras ständiga tjafs och bråk så händer det ibland att man blir förvånad över hur bra det går vissa gånger. När de får sköta det själva, utan vår inblandning.

    Häromdagen åkte vi bil och då upprepade Bus gång på gång en reklamsång. Jag och min man sa inget eftersom det oftast har motsatt effekt. Efter 20:e upprepningen från Bus hörde vi Lilla O´s bestämda röst säga: "Bus, nu räcker det" och han svarade "Okej" och blev tyst. :)

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Såna fina barn som tänkte på dig till slut och blev sams, ibland kan man bli galen på dem.
    Man försöker komma på bra argument när de tjatar om saker, när man egentligen håller på att explodera.
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Jessi: "Vassego"!
    Spader Madame: Så sant! Bråk ska det visst vara ibland!
    Anbam: Där ser man! Ibland kommer hjälpen från "oväntat håll"....!
    Bloggullet: Explodera var ordet! Glad är man när stormen bedarrat!

    SvaraRadera
  5. Mycket, mycket bra tänkt! Syskon SKA bråka (givetvis inte in absurdum dock),på så vis lär de sig att hantera konflikter.
    Min kära mor, för övrigt en alldeles fantastisk människa, var expert på att medla bort allt bråk när vi var barn.
    Under min uppväxt vet jag att vi många gånger har kommenterat andra syskonkonstellationer och hur de bråkade så himla mycket. Hos oss var det sällan så, vi var oftast sams.
    MEN allting har ett pris och givetvis även vår sämja. Tittar man på oss tre som växte upp tillsammans (vi har en sladdbror också) så är samtliga tre väldigt konflikträdda. Jag har jobbat rätt hårt på det är kan väl säga att det mesta är borta, men för min näst yngsta bror har det till och orsakat ekonomiska problem.
    Vi är dock medvetna om det alla tre numera och vi kastar heller ingen skuld på finaste mamsen :-). Hon ville bara ha frid och fröjd och glada barn och vem vill inte det?

    SvaraRadera
  6. Syskonkärlek;)
    Det blir alltid bråk om de minst väsentliga saker. Billiga mcdonalsprylar och sånt...
    Ha det gott!!!
    Kram!!!

    SvaraRadera
  7. Kim P: När man blir medveten kan man göra något åt det! Vad fint du skriver om din mamma!!!!
    Heidi: I perioder = vad bråkar de INTE om???? Man hoppas ju att de lär sig något av allt!

    SvaraRadera
  8. Jag hade legat avsvimmad på golvet om jag hade fått uppleva en sådan kompromiss. Grattis:)

    SvaraRadera
  9. Speja: Svimningsanfall HAR förekommmit! ;)

    SvaraRadera
  10. Känns bra att höra att det lönar sig "att få spader" ibland :)

    SvaraRadera