torsdag, juni 18, 2009

Tillsammans

Stora Syster ska sommarjobba hela midsommarhelgen. "Heders" tycker mamman som gläds med barnet åt sommarjobb för andra året i rad. Lilla Syster med kompis, Store Bror, Största Systern med pojkvän vill fira midsommar med Mamman. "Trevligt" säger Älskade Sambon och kommer farandes med Stor Bil och packar in rubb och stubb. Och katten! Mycket packning blir det!
På vägen till Ön skall det handlas. I affären där ALLA som ska tillbringa helgen i Skärgården handlar. Mycket folk är det.
Meeeeeeeen! Vi glider igenom så galant. Barnen är informerade om vilka varor de ska hämta, de ansvarar för ett par stycken var, Store Bror kör vagnen och kämpar mot vuxna som sträcker sig, tränger sig och är allmänt ohyfsade men Store Bror är nu en hågad ung man och ler vänligt mot alla fast mamman SER att det ryker ur öronen.....
Vi klarar av att handla på en timme = rekord! Nästa stopp blir Bageriet där oemotståndliga goda mackor inhandlas som intages i bilen. Sen! Sen hägrar delmålet där Svärfar väntar med båten och tar oss, packningen och katten till vår älskade ö!
Att det just nu regnar spelar ingen roll. Vi sitter runt stora bordet och har trevligt. Umgås och har tid att lyssna på varandra. Det är längesedan vi var samlade så här och rätt som det är ringer Stora Syster.
"Det är ensamt"!
"Jamen, liiiiite mysigt är det väl att vara ensam i radhuset" försöker jag. Jag hör att hon känner sig ensam.
"Ja, men... Vad gör ni"?!
Och det är väl nu en gång så, är man van att vara många blir man galen för det ibland, men när största delen av flocken "försvinner", ja, jag vet. Det blir VÄLDIGT tyst! Jag har högtalartelefonen på en stund, alla kommer till tals och till slut låter hon glad igen. Vi säger hejdå och jag blir alldeles varm i hjärtat och känner att jag har det så bra! Just nu, just här, här är jag!

7 kommentarer:

  1. Hej! Läste ikapp lite här. Härliga bilder du tagit på landet, gjort fint i trappan och nu har det så mysigt där på ön. Skönt när livet leker.
    Jag önskar dig en härlig midsommarhelg!
    Kram!!!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det låter med er familjegemenskap. Ha det så gott ute på er ö. Hoppas väderguden är någorlunda nådig....:-)

    SvaraRadera
  3. Jag önskar dig glad midsommar.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Så härligt det låter! Jag önskar dig en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera
  5. En sån härlig berättelse om att leva i nuet.. blir alldeles varm..

    SvaraRadera
  6. Härligt, vad glad jag blir av ditt inlägg! :-)
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Heidi: NJUTER när livet leker. Tack detsamma önskar jag dig.
    Cicki: Vädergudarna ÄR nådiga. Och VAR onådiga....
    Bloggullet: Tack detsamma! Kram!
    Znogge: Det ÄR härligt! Hoppas du också har en fin helg!
    Engelsson: Att leva här och nu är en konst man aldrig blir fullärd i! Träning!
    Kim P: Att glädja andra tycker jag om! Det berikar! Kram till dig!

    SvaraRadera