torsdag, maj 06, 2010

Helgen är räddad

Kom på alldeles nyss att den där hundralappen Lilla Syster bönade och bad om tidigare i vintras, på lördag omsätts den i en liten aktivitet. En fotbollsaktivitet. Klockan 08.00. Är samlingen. Det betyder att vi behöver gå upp lite tidigare än så för att vara på plats när man ska.
Nämen det är väl trevligt?! Det är bra att barnen rör på sig, alltför många sitter hela dagar och häckar framför dataspel, tv-spel och verklighetsfrämmande såpor på tv.
Nu hör det till saken att Lilla Syster inte spelar fotboll i något sammanhang alls. Utom på lördag. Det är en skolturnering som lokala blaskan fixat till och det lät väl roligt och käckt när idén kläcktes i klassen om ett lag. Jippie och hurra.
Frågan är hur mycket zombie jag var som sa "ja" och faktiskt gav henne 100-lappen till avgiften? Då. I vintras. När det var 2-meters snöhögar utanför fönstret kändes väl det lagom avlägset och "det blir ju alltid nån råd med det".
Frågan är också varför jag tjatar och gnäller om det nu?
Jo. För att ungen ska ha fotbollskor, benskydd och särskild färg på hårband på lördag 08.00. Och vi har inga i rätt storlek. Möjligtvis hårband. Nu har jag försökt i en timma att hon VISST kan ha Stora Systers dojjor om vi stoppar papper i tårna och benskydd? Varför inte knöla lite tidningspapper innanför strumporna? Va? Fotbollstrumpor? Javisstja. Sånadärlånga.
Som grädde på moset har jag sett vädret. Det ska regna. Lördagens väderkarta är bara pepprad med grå moln och tecken som står för nederbörd.
Men jag är jäkligt bra på att hålla masken. För visst ska ungen få spela fotboll. *förbannarmigsjälvförattjagärsådåligpåattsäganejfrånbörjan*.

7 kommentarer:

  1. Ja herreminje vad man får kämpa och knöla för att få till det när man är småbarnsförälder.
    Det är ju roligt på ett vis..men som du skriver..minnet är kort.

    Ens eget alltså.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det låter som om det blir stressigt. Kan ju alltid hoppas att väderrapporterna hinner ändras.

    SvaraRadera
  3. "Myntet har också en baksida"...
    Det är ju bra att ungarna sportar & rör på sig men det innebär även att man ska vara aktiv som förälder! Inte så kul alla gånger...(jag vet; har tre som utövat/utövar: golf, fotboll, innebandy, badminton, ishockey mm. )När man helst vill ligga i soffan när kvällen & helgen kommer (iallafall JAG!)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Tack snälla för att du susade förbi, det tycker jag du kan göra igen! Snabbsusar är trevliga.
    Ja du, det blir inte lätt för dig med kläd/skydds munderingen till lördagen. Men det där tidningspapper var väl en bra ide. Var de inte en lokal blaska som anordnade de hela....??? ha,ha
    Må väl.

    SvaraRadera
  5. Been there done that... Ha en toppenhelg ändå! Stora, stora kramen!!!

    SvaraRadera
  6. Ännelaij: Minnet är väldigt kort! Kram!

    Cici: Tyckte mig ana en sol på kartan idag! Hopp!

    Susanne: Precis!

    Monica: Lokala blaskan it is!

    Spader Madame! Samma till dig! Kram!

    SvaraRadera
  7. HHahahhahahah Jaha om man kunde var tst ibland !!!
    Trevlig helg i gyttjebadet :)
    Kram

    SvaraRadera