fredag, maj 21, 2010

Strandliv i sikte

Så här års duggar ju bantartipsen tätt. Så tätt att några ramlat rakt ned i huvudet på mig. Ja, ja. Jag har haft lite annat att stå i och ut med under ett par år nu, så vikten har liksom skött sig lite själv. Och då brukar de flesta förstå, att med det menas en uppåtgående kurva. Somliga av de medikamenter som förskrivits mig och som jag ätit i tron om att jag skulle bli frisk och pigg igen, har haft lite med den där uppåtgående kurvan att göra liksom rökstoppet julafton 2008.
Men,
för fyra veckor sedan tänkte och tyckte jag att det ändå var lite dags att ta tag i kurvan ändå. Sagt och gjort. Det går skapligt sakta men trenden är bruten, kurvan pekar nedåt.
Lite svårt är det, eftersom rörelse och aktivitet orsakar trötthet, värk, stelhet och sjukdomskänsla. Nej, inte träningsvärk! Det hör till mitt "syndrom" och något jag måste vänja mig vid.
Svårt är det också för grannarna har köpt en ny grill. De grillar varje dag/kväll och de bjuder på godsaker, mumsbitar och "försöksbitar" hej vilt. Nyss t ex, när jag grävt bland lite blommor och buskar sträcktes det mot mig en grillad med bröd. "Nej tack" är ju jättetråkigt. Fast ett bra bantningstips. Får hasa ett varv extra runt kvarteret i skymningen. Beach 2010 kommer ju, oavsett!

14 kommentarer:

  1. Oj, med de grannarna skulle jag ta ett snack! Få en korv i munnen så fort man går ut i trädgården sabbar ju vilken viktnedgång som helst.

    SvaraRadera
  2. Långsam viktnedgång är bättre än ingen viktnedgång. Och tänk så många år man haft att bygga upp sin kropp...klart att det måste få ta lite tid att återställa den.
    Lycka till du duktiga, starka.

    SvaraRadera
  3. Jag tror på viktminskning i sakta mak. Vilka underbara grannar du har som är så generösa med grillat. Det kan man med gott samvete äta...utom korv och bröd då.
    Kramar.

    SvaraRadera
  4. Man kan ju alltid ligga i vassen och guppa :O)
    Smaka du på grannens grillade, men brödet kan du ju skippa :O)

    SvaraRadera
  5. Sakta men säkert är nog en bra metod och en korv kan man alltid unna sig. Tror inte dom tar illa upp om du avstår brödet.

    SvaraRadera
  6. Jodå, jag känner igen det där. Det är en knivskarp balans mellan livskvalitet och... ja, livskvalitet. Fast på olika sätt.

    SvaraRadera
  7. Du kanske får skaffa en t-shirt med ett stort Nej Tack tryckt frampå bröstet.....:-) Snälla grannar har du i alla fall.

    SvaraRadera
  8. Vilka "hemska" grannar du har, inte omtänksam för fem öre, hihi
    Gå med i klubben "vi som inte hinner bli klar till beach 2010" ;)
    Kramen

    SvaraRadera
  9. Jag hävdar fortfarande att mina valkar är graviditetskilon. Att mina tjejer är inne på sitt 17 år behöver vi väl inte prata om! ;o)

    Men, seriöst, det tar rätt lång tid att få dit kilona så det är väl rätt sunt att låta det ta sin tid att få bort dem också.

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  10. Men du har ju varit väldigt duktig som har slutat röka. Tror att många lätt lägger på sig lite kilon då.

    SvaraRadera
  11. Det gäller att hitta den väg som passar just en själv, när det gäller att tappa kilon. Man vet ju precis hur man bör äta och att man bör röra på sig, ändå är det helt otroligt svårt att komma igång. Retfullt!

    SvaraRadera
  12. Goa grannar du har!
    Grillat ÄR ju bara så gott. Här ska det gillas strax, trots lite regn!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Att bryta trenden är ju svårast! Bra gjort! Jobbigt bara med generösa grannar när man minst behöver det :) Lycka till! Kram kram

    SvaraRadera
  14. Så är det ju med medicinen och rökstopp. Själv började jag med att ta bort någon sak som jag tididgare unnat mig... till exempel tog jag bort först en -sedan bägge sockerbitarna i kaffet... vad det än är så ger det effekt. Du kanske ha något annat du kan ta bort som inte är så stort! PUSS!

    SvaraRadera