onsdag, juli 18, 2012

Grannsämja

Jag jobbar inte alla dagar i veckan. Till exempel inte den här! Ledig onsdag. Långfrukost, bläddra i tidningen (bra att vara husvakt åt grannen, tidning ingår....).
Miljoners projekt pockar på men jag vet inte vilket jag ska välja. Om det nu ska hoppas på något överhuvudtaget idag? Vad är det för fel att ligga i soffan och läsa bok? Även träningsledig idag. Nämligen.
I går kväll, när jag stapplade in på gården efter träningen träffade jag på en granne och hans fru och det var värst vad de hunnit med mycket när jag varit på resande fot. Byggt badrum, altantak, meckat bil, lagat garaget och tusen andra saker! Man känner ju nästan inte igen sig.
Nu behöver inte jag drälla varken i deras badrum eller på deras altan men man får ju höra det. Då skänker jag en tanke åt min egen altan och yttepyttetomt. Tack och lov att den vetter mot en vändplan så ingen ser. Det växer bra när det regnar och är varmt. Utom altantak. Växer det inte. Tyvärr. Otakat är det fortfarande.
Men.
Det är bara att slå dövörat till.
Jag tänker inte smittas av sommarfixar-hets.
Not.
Har upptäckt tjusningen av att njuta av sol, vind, hav och sommarlivet och den känslan försöker jag behålla. (även om havet är väldigt långt borta från radhuset men jag har 2324 semesterbilder att titta på).
Sen.
Kunde inte grannen hålla sig längre utan undrade sprickfärdig vad i all världens dagar jag skulle med gårdens stege till, där i lördags?
Han hade nämligen sett att jag hämtat den i förrådet och tråcklat in den i radhuset.
Ja. Det är en lång stege.
Lite trixigt var det!
Så jag berättade ju om dynorna, att de äntligen kommit ned från vinden till mig här på marken och det tyckte grannen var lite lustigt.
"Sånt gör man ju på försommaren"!
Jaha?!
Den lagboken har inte jag läst?
Men grannen är snäll och trevlig så det gör ingenting. Man gör olika. Helt enkelt.
Jag är glad att jag har dem, grannarna, allihop!


1 kommentar:

  1. Det kan vara lite jobbigt med såna där A-grannar, annars har jag nyss hört och läst att man inte ska jobba på det där viset på sin semester utan man ska vila upp sig. Så du gör rätt i att lägga dig på soffan med den där boken. Även om det bara är en ledig dag.

    SvaraRadera