måndag, juli 09, 2012

Allt har sin tid

Idag hämtade jag Bästa Väninnan och vi åkte och badade i en undanskymd vik. Ja, den ligger lite avsides och dit hittar bara sommarstugegästerna runt omkring. Och så Bästa Väninnan och jag. Som två tanter bytte vi om bakom bilen med bakluckan öppen. Fniss och skratt.
Borta är långaliggavidstranden-dagarna med ständig passning av små barn, utspilld varm saft, ballerinakexklet och mosade kanelbullar. Nä. Nu tar man bara bilen och vips, har man åkt till den badplats man vill och kan ägna sig åt prat. Och eget bad. Bara. Vuxenpoäng på det.
Nu var det ett rent terapeutiskt syfte också, jag ska vänjas vid att vara vid vatten, bryggor, båtar, se öar och annat som hör skärgård till utan att falla ned i en hög och gråta eftersom livet med Älsklingen nu är ett liv utan Älsklingen och vi just sommartid alltid befann oss i Lilla Huset på Ön. Mitt i skärgården.
Ska man göra något för första gången så passar det bra att ha en Bästa Väninna att luta sig emot.
Inte svimmade jag heller. Eller föll död ned även om det kändes så först. Sen lite yrsel bara. Men det pratade vi bort och nu har jag gjort det. Såg till och med några ungar som åkte badring efter en båt i hög fart och det gick ju bra för både dem och mig.
Sen bytte vi tillbaka där bakom bilen och fnissade lite till, åkte hem och drack kaffe på balkongen vilket då satt som en smäck.
Nu har jag suttit en timme i mitt eget kök och det är bara att konstatera:
Det blir ingen middag lagad här idag om jag inte tar tag i det själv. Och vi lagade ju faktiskt mat själva även i USA. På gasspisen. Så takterna borde ju sitta i!

Stora Syster och Store Bror bidrog till middagsmaten en kväll på resan genom att fiska.......

Blev kalasgoda fiskpinnar av "nemo"-fiskarna!

7 kommentarer:

  1. Du kommer att fixa det nya livet. Det är bra att ha Bästa Väninnor att luta sig emot medan man tränar.

    SvaraRadera
  2. Cicki: Absolut kommer jag att fixa nya livet, det blir bara som skoskav, som av nya skor: Det måste gås in innan det passar riktigt. Det är tryggt och bra att ha väninnor att luta sig emot! Både IRL och i cyberspace! Kram!

    SvaraRadera
  3. Tänker att den där bästa Väninnan är en klippa! Smart att vänja sig litet sakta.

    SvaraRadera
  4. Att ha en riktigt god vän är kanske bland det viktigaste som finns, en vän som finns där i alla väder. Det kräver förstås att man är en lika god vän tillbaka.
    Du låter så klok så jag tror att du snart har anpassat dig till ditt nya liv.

    SvaraRadera
  5. Spader Madame: Hon är en klippa. Precis som ni här på bloggen!

    Cici: I alla väder är vi där för varandra! Det är skönt att kunna ha det så! Mitt nya liv formar sig, dag för dag!

    SvaraRadera
  6. Att ha vänner att luta sig emot när saker inte går som man tänkt sig är ovärderligt! Som du säger "allt har sin tid".. Det kommer att bli bra! Kram!!!

    SvaraRadera
  7. Men Cina, detta har jag missat att läsa. Tänker ofta och mycket på dig! Glad att du har Bästa Väninnan! Ger dig en lång kram!

    SvaraRadera