onsdag, juli 25, 2012

Planera (inte) mera!

Mitt i sommaren. En ledig dag. Sitter som en smäck då den här donnan är väldigt, väldigt trött. Kroppen känns som sten och vill bara sova.
Solen strålar över radhuset och det idkas soffhäng i trädgårdssoffan. Kaffe till. Som Stora Syster bryggt. Tänk va! Mat och fika smakar så gott när någon annan har lagat till det.
Kidsen börjar droppa in i radhuset igen efter semester borta med pappan och nu väntar "de där" veckorna innan skolan börjar. Föräldrar som jobbar, sommarlovslediga tonåringar. Inte alltid en helt lyckad kombination om någon frågar mig. Lite omaka vanor tycker jag mig skymta vid horisonten.......  Men jag är ju nu en gång optimist. Och tänker mig att någon av dem ska ha middagen klar när jag kommer hem från jobbet?! Varför inte den i skaran som strax ska börja "kockgymnasiet"????
Vi får helt enkelt ha ett familjeråd. Eller. Jag har haft ett "mammaråd" och delger mina planer. Det blir väldigt snabbt tyst och tomt i radhuset igen.
"Store Bror..... hallå"?
"Hall.....å"????
"Någon....."?

3 kommentarer:

  1. Hrm... Ska Store bror bli kock :)? Vad ska Stora syster ta sig för nu?

    SvaraRadera
  2. Ezter: Japps! Ännu en kock i da familia! Passar finfint! Stora Syster ska jobba. Här i Sverige. Men vet inte med vad!

    SvaraRadera
  3. Så himla sant!! Hehe
    Här finns FEM tonåringar, men ingen mat...

    SvaraRadera