torsdag, augusti 02, 2012

Mitt hjärta det bankar............

Har träffat en ny doktor (femtiotolfte i ordningen) som hade lite teorier kring det här med Trötthetssyndrom. För det första var han väl inläst på min journal, inte så vanligt men väldigt trevligt och förtroendeingivande.
Det betydde att jag inte behövde dra hela historien från början till slut för en främling ännu en gång utan vi kunde koncentrera oss på väsentligheter.
Som att jag är så förförligt trött. Alltid. Somnar trött. Vaknar trött. Är trött dessemellan men håller ändå igång det jag orkar. Jobbar. Ju. 75%. Förlustar mig. Absolut nödvändigt. Känns som jag för det mesta går i tuggummi. Segt men det går ju att ta sig framåt. Är i stort behov av återhämtning mellan aktiviteter. Tjohopp vad min soffa är skön............
Doktorn hummade och mumlade för sig själv och ja, då började jag allt att undra om det var så bra egentligen.
Men han funderade högt upplyste han mig om och efter ett tag delgav han mig sina olika förslag till att få lite mer fart på mitt batteri. OM det går. Det kanske är så här det är. Fulladdat. Bara jag som drömmer om "extra allt"????
I alla fall. Levaxin. Var förslaget. Levaxin får man när man har sköldkörtelproblem och gör att det blir mer ordning och reda på hormonbalansen. GROVT beskrivet.
Att min trötthet skulle bero på sköldkörtelproblem är såklart utrett och undanröjt som orsak, MEN, jag har läst att man kan ha symtom ändå. Och på en del människor hjälper i så fall Levaxin.
Ok.
Jag bestämde mig för att prova. Efter sju timmar fick jag hjärtklappning som inte var av denna världen.
"Går över" sa doktorn när jag ringde och var lite bekymrad.
Ok. Jag avvaktar. Under tiden vet jag att jag har ett hjärta. Bra att veta också eftersom jag i ett helt annat sammanhang nyligen kallades "hjärtlös" av någon som inte alls känner mig utan bara råkade höra ett par lösryckta ord ur en mening. Så. Hjärtlös är jag alltså inte. Det bankar på.
Sen.
Är det dags för min "fläskfilébehandling". En bindvävsmassagekur står för dörren och tja. Precis nu är det en ledsen "fläskfilé" där bak i ryggen. Ont som satan men tror även att det ska gå över med tiden.
Så länge ska jag ligga lågt med segelflygning, bungyjump, formel1rally, enduro och andra kraftsporter. Näe. Stilla promenader var rådet så hjärtat och "fläskfilén" får sitt. Bra! Vill ju inte att nya skorna ska alldeles stå och torka in på skohyllan. Stilla paddling var också helt ok!
Så här är det. Tre steg fram och två bak. Hela tiden. Men det fina i kråksången om jag har räknat rätt så kommer jag framåt ändå! Fiffigt!

5 kommentarer:

  1. Du hjärtlös? Ursäkta, men jag skrattar högt! ♥kram på dig då varmhjärtade kära vän!

    SvaraRadera
  2. Du med största hjärtat, skulle du vara hjärtlös............. Kan inte tro det va. Så får vi hoppas att du snart känner av att du har ett hjärta lite mindre:-)) Men du om man går tre steg fram och två tillbaks, då går man ju ändå ett steg framåt ivarjefall. (Har ju läst matte och där är ju 3-2=1)Jag har hört att snigelfart är bra fart, så go for life girl! Kram

    SvaraRadera
  3. Jag riktigt känner inom mig hur trött du är mellan varven. Hoppas att medicinen hjälper dig och att hjärtat lugnar ner sig.
    Dumma kommentarer ska man inte lyssna på, men det är konstigt hur en sån kan fastna inombords medans komplimanger lägger sig på ytan och snabbt blåser bort.

    SvaraRadera
  4. Jag äter ju också Levaxin. Har gjort det i ca ett år. Det har varit lite problem med att ställa in rätt dos men äntligen är jag där. Helt klart blev jag piggare när jag började äta det. Ja, man får hjärtklappning men det släpper, så det är inget att oroa sig över.

    Det har också betydelse om du har en överaktiv, eller underaktiv sköldkörtel. Min är överaktiv (hypertyreos), medan min bästa vän har en underaktiv. Jag har för mig att det är den underaktiva som man kan ha symptom av trots att proverna visar att det är OK.

    SvaraRadera