lördag, augusti 11, 2012

Sovrumsfix

Jag har ett angenämt bekymmer. För en gångs skull. Lite skönt som omväxling till mina andra bekymmer tänker jag. Man ska ju sträva efter balans och idag tycker jag att jag utjämnar vågskålen något. Det är ett bra tecken på resan tillbaka.
Ett sovrum ska inredas. Bara till mig! När hade jag eget rum senast???? Som bara var mitt? Tja. 1981 i första egna lyan. Det är länge sen. Riktigt hur länge sen det är behöver vi ju inte utreda närmare.
Sen blev jag sambo, 1982 kallt och när det tog slut stack jag till storstan och bodde på en folkhögskolas internat. Där hade man förvisso egna rum men jag kan inte komma ihåg att vi någonsin stängde dörrarna om oss??? Fast det borde vi rimligen ha gjort, åtminstone när vi sov. Ack ja. Länge sen. Även det.
Nu, en massa år och händelser senare är det dags igen för egen "kuppe". Har så smått förlikat mig med tanken och kan börja ta tag i saken.

Lilla Syster och jag ska dessutom byta rum med varandra. Innan vi kommer till ro och kan börja piffa ska rummen renoveras. Hon är mycket bestämd med både färg och möblemang, planerar hit och planerar dit och vet hur hon vill ha det.
Jag får beslutsångest. Vilken färg på väggarna ska jag ha? Eller tapeter? Vilken säng? (just nu vilken som helst, sover på luftmadrass och dt är inte skönt. Inte skönt alls.....). Hur ska sängen stå? Klädskåp? Garderob? Rullgardin eller persienn?
HUR kan man bli så velig????
Jag som är en inredningsgeneral, pekar med hela armen och minsann vet hur jag vill ha det. I andras rum. I gemensamma rum. Men i mitt eget???
Blankt i hela huvudet.
Bästa Väninnan och jag har varit på IKEA idag. Det är bra att ta med henne då hon har oceaner av tålamod! Bästa Väninnans fästman fann det för gott att gå en egen runda emedan vi två tjejor skulle välja säng till mig. Tjolahopp, tjolahej vad jag inte kan bestämma mig......
Så.
Jag har nya turkosa soffkuddar. Två nya turkosa pallar i köket. Turkosa diskborstar och ljuslyktor in masse.
Någon ny säng?
Nopes. Men några broschyrer. Och har provsovit ett par madrasser. Tror jag vet. Ska bara bestämma mig. Bestämmer jag mig före 15 augusti får man 250 kr rabatt på hemkörningsavgiften. Det är på onsdag.
ÅH! Alla dessa beslut!
Sa jag angenämt bekymmer???? Ja. Det är ju det ändå. Ska bara våndas lite först och komma på vad jag gillar. Turkos tydligen. Lila och rosa. Svart är ju snyggt? Blommiga tapeter? Tantigt?! Eller ljusbl..........




7 kommentarer:

  1. Åååå jag kommer ihåg. Tänker att du alltid kan ändra dig. Gå på känsla bara, så ordnar det sig.

    SvaraRadera
  2. Det är inte alltid så lätt att pricka in det man vill ha. Men det tror jag du kommer att hitta. Ska bli kul att se slutresultatet på sovrummet.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag tror du hittar rätt till slut men nog är valen svåra. Finns så mycket snyggt så hur ska man kunna välja?

    Kram

    SvaraRadera
  4. Det kommer att bli bra! Det känner jag på mig! Egen kuppe, inte illa! Inte illa alls!!!

    SvaraRadera
  5. Jag hoppas så att du kommer att trivas lika bra i ditt alldeles egna sovrum som jag gör i mitt! Mitt rum, där jag bor och där jag bestämmer....där råder friden och där pågår livet!

    Gör det till ditt så blir det inte fel.

    Kram hjärtat.

    SvaraRadera
  6. Även jag minns hur det var när jag fick mitt alldeles eget rum. I december var det två år sedan. Då blev dottern sambo å jag inredde som JAG ville ha det. Sista året bodde jag i en 90-säng i vardagsrummet

    SvaraRadera
  7. Hej! :) Turkost är fint! Passar fint till jordfärger. Hela mitt hem är jordfärger...*tråkig*

    SvaraRadera