söndag, september 23, 2012

En söndag med Astrid Lindgren

Igår kväll blev det filmkväll med Lilla Syster och hennes kompis. Avatar visades på TV och det är en av mina favoritfilmer. Den är ju väldigt lång och jag orkade inte se hela. Nu vet ju jag hur den slutar så jag lämnade tjejerna i soffan och la mig i sängen i stället. Lite skönt att somna där faktiskt och inte i soffan........ vilket är väldigt vanligt att jag gör och så är det nackspärr som på beställning.
Dagen idag blir en lugn dag. Fortfarande förkyld och jag tittar mellan fingrarna på altandynor som ska upp på vinden, altanmöblemang som behöver tvättas och ställas undan. Funderar på att ha det möblerat över vintern för en gångs skull. Så är det ju liksom klappat och klart till våren?!
Ska i alla fall ta mig i kragen och plantera en ros. Fick en Astrid Lindgren-ros när jag fyllde år och nu har jag flyttat runt den på tomten tills jag hittat en perfekt plats. Så hjälp nu till och håll tummarna att rosen överlever vintern och glädjer den här radhusinnehaverskan nästa sommar!


Astrid Lindgren-ros. Bild lånad från Odla.nu.

5 kommentarer:

  1. Oj, vilken FIN ros! Håller tummarna!

    SvaraRadera
  2. Visste inte att hon hade en egen ros. Jättefina färger :)

    SvaraRadera
  3. Jag hade inte sett Avatar tidigare, bara hört talas om den. Vilka otroligt vackra vyer. Gissa om jag längtade efter en storbildstv istället för vår gamla tjocktv.

    Jättefin ros. Har du ett förråd som inte är för kallt så kan det vara ett bra övervintringsställe. I mitt gifta liv hade jag en sk morsdagsros som fick övervintra i garaget där det var ca 5 grader. När jag flyttade hade den växt från vanlig kruka till stor urna och enligt dottern fanns den kvar i många år efter mig.

    SvaraRadera
  4. Jag har sett Avatar flera gånger men aldrig hela filmen på en och samma gång...jag somnar efter 26 minuter, oavsett vilken film jag ser. ;)
    Kram

    SvaraRadera