onsdag, november 11, 2020

När man går runt huset

Hemmajobb. 20 steg från hemmakontoret till köket. 20 steg från hemmakontoret till soffan. Det blir ju inte så många steg. För att råda bot på detta går jag då och då ett varv eller två runt huset. Springer lite upp och nerför verandatrappan, gör benböj och stretchar. 
Går kvällspromenader och saknar simningen. Och kollegorna. Och mamma. 
Brukar ju gilla hösten men tycker som sagt att det är lite tjorvigt just nu med den saken.

Men.

Så hittar jag fådda lussebullar med fyllning av vit choklad i frysen och det är som de gula bullarna lyser upp det grå. De är bakade av sonens sambo och är ljuvligt goda. I skenet av tända ljus, en kopp kaffe och sällskap av Hjärtat och Stora Systern vid fikat så er’e rätt gött ändå. Frisk, fika, ett jobb, fint sällskap. 

Man behöver påminna sig. Sannerligen. 

För övrigt tänker jag om regeringens ”stenhårda” beslut att inte tillåta alkoholförtäring efter klockan 22 på krogarna kommer få effekt. Inte bara på smittspridningen utan på folks hyfs och vett till det bättre  överlag. 
När journalist frågade om regeringen utifrån detta tänkt på att hemmafesterna kanske ökar och tänker man utöka öppettiderna på Systembolaget p g a detta???
Tänkte jag ”what”????
Sprit är tydligen väldigt viktigt i denna pandemi. Alkohol och toa-papper, sen är man safe. Not.

Håll i, håll ut, håll avstånd.

Det är tråkigt.

Det är tråkigt att vara död också.

Slut på meddelandet.   

4 kommentarer:

  1. Ja, spriten verkar spela stor roll. Man fattar inte det. Inte jag iaf. Att vara död är så mycket tråkigare skulle jag tro!

    SvaraRadera
  2. Jag vill också hitta lussebullar i frysen! Men nej. Den vill bara bli avfrostad.

    SvaraRadera