onsdag, juli 18, 2018

Dagar utanför banan

Gårdagens lunch spenderades med en gammal barndomskompis. Hon hade uppfattat att jag är lite låg för tillfället och kom över med jordgubbar och glass. Vi satt på min altan på framsidan där det är skugga till ca ett på dagarna. Det var mysigt att ses. Det var skönt att slippa tänka på att fixa lunch, hon styrde upp det med jordgubbarna och lite frallor. När hon återgått till jobbet åkte jag och badade. Simmade. Långt. Men vände fort som bara den när räddningstjänsten kom i full fart och kastade i både båt med besättning och dykare .... jag hoppas de hade träning, det kändes lite olustigt och jag höll mig nära stranden resten av dagen. Ja. Jag somnade sen på filten.
Stora Syster skickade en film på hur Lilla N sprang vilt hojtande i vattenbrynet vid Vitamölle i Skåne och jag tänkte ”freedom” och att jag också skulle vilja/behöva springa och skrika vilt i vattenbrynet men att det inte är lika gulligt så nä, jag höll mig på filten och tittade på Lilla N flera gånger och blev varm i mormorshjärtat.
En kvällstur till ett annat bad med Hjärtat stod sen på tur och han bjöd på kaffe och glass medan vi njöt av solnedgången. På hemväg stannade vi på ICA Maxi för han behövde handla. Det behövde tydligen jag med för notan slutade på 432kr och jag har nu en ny golvmopp, en grön skurhink, en fönsterputstrasa och ett Kubb-spel. Det enda jag kan tänka mig är att spela kubb. Städa går bort.
Idag ska jag ta mig samman och åka till Bästa Mamman och hämta cykeln som jag fått. Ikväll väntar Picnic i Parken och Lilla Systern med pojkvän har bjudit med mig och hans mamma. De ska fixa något att äta o dricka, jag behöver bara ta mig dit. Förhoppningsvis via cykeln som jag tänker låsa och kedja fast vid ett träd och helst göra strömförande för att få ha den i fred. Mordisk? Inte ett dugg men trött på att få cyklar stulna. Innan jag gör allt det här behöver jag vila känner jag. Vaknat, duschat, ätit frukost, läst och skrivit blogg räcker gott för tillfället. Over and out! 

2 kommentarer:

  1. Vilt skrikande i vattenbrynet... jag såg fötter ovanför vattenytan och slungades sådär 15-20 år bak i tiden. Då Farmor och jag badade ihop och vi höll koll efter fötter för Yngsta och Stora systern ständig stod upp och ner😛

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha!! Ja, det minns jag! Mer under än över vattenytan.

      Radera