torsdag, juli 25, 2024

Hemma igen

Vi är hemma i Rosa huset, Stora Systern och jag. Lilla Systern satte vi på tåget från Göteborg i söndags då hon skulle hem och jobba. Vi hade finfina dagar på Draget. Många bad, god mat och härligt på alla sätt. När vi vinkat av vid tåget fortsatte vi andra två mot Bengtsfors och goda vänner för mer sol och bad o h roliga utflykter. De har egen brygga så bada, det gjorde vi. Det var en annan känsla att bada i sötvatten och det var 23 grader i vattnet. I måndags var det mulet och lite regn, vi åkte på utflykt. Först till ett ställe som heter Not Quiet, ett konstnärskollektiv med fina butiker, utställningar och ett café med mycket gott. Jag åt en rödbetssallad med saffranstopping som var vansinnigt god. Här köpte jag också en fin mugg till mig, en ljusblå med en trollslända som motiv. Tänker att jag ska tänka på fina sommaren när jag dricker kaffe ur muggen i mörka november. 
Efter detta stopp åkte vi över Brudfjället med fina vyer till Håverud och akvedukten. Den har jag velat besöka länge så det var roligt att det blev av. Där regnade det litegrann men vi hade regnkläder och paraplyn med oss. Vi styrde mot Bengtsfors igen och avslutade dagen med ett restaurangbesök precis vid vattnet och då bröt solen igenom. Fint slut på fin dag.
Hela tisdagen hängde vi på altanen eller bryggan, badade, pratade och njöt av allt. Det var sen eftermiddag innan vi packade in oss i bilen och styrde mot hemåt.
Igår var en mellandag, kunde äta frukost ute, sen kom en skur, vi åkte till ett glasscafe, Glass och Berså och åt god glass. Då sken solen. Så höll det på och vi avslutade med filmkväll och godisfrossa …. (Det finns en godisfabrik i Bengtsfors). Vi såg Bookclub. The next chapter med bl a Jane Fonda och Diane Keaton. Ingen kioskvältare direkt men lagom trevlig en regnig sommarkväll.
Idag skiner solen. Vi har ätit frukost ute, gått en promenad och lite trädgårdsarbete hägrar. Vi behöver också åka och köpa nya solstolar, tyget har vittrat sönder efter tio års användande. Lite pyssel en onsdag.



Utsikt i Bengtsfors.



Vyn från Lillstugan en tidig morgon.


Vid Håverud.





Mycket god glass!

2 kommentarer:

  1. Härliga dagar ni fick. En mugg med sommarminnen är väl en bra sak att köpa.
    Glass är alltid gott 🥰 fortsatt fin torsdag! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var fantastiska dagar. Och så roligt att åka med tjejerna!!! Den här sommaren är den bästa på många, många år för mig. Sånt gör mig glad!

      Radera