lördag, juli 13, 2024

Semester

Jag har semester, fyra veckor och nu halvtid. Brukar ha längre semester så det känns lite … kort. Men, jag njuter av dagarna. Det har varit en tuff vår, mycket jobb på jobbet, övervägande roligt som tur är då det är tufft på hemmaplan p g a orsaker. Så, första semesterveckan tillbringade jag hos Stora Systern på Lidingö och sov. Hon jobbade så jag kunde verkligen ge efter för tröttheten. Jag sov på balkongen, i soffan, på klippor vid sjön. Slut tjej. De vakna stunderna åkte jag båt, vi gick mycket, var på Allsången, åt god mat och ja, dagarna gjorde gott i själen.
Förra helgen var jag barnvakt. Minstabarnbarnet. Vi gjorde utflykt till Mariefred och jag älskar att vara med henne.
I måndags styrde vi kosan till Draget och Bästa Väninnan. Morgonbad och korvkalas då hennes särbo fyllde 66 år och fixade korvkiosk. Vi hade så roligt, grannar slöt upp och det var stoj och glam. Så laddar man ett batteri tänker jag. 
I torsdags vände vi hemåt och igår firade vi Lulla N som fyllde nio åt. Också ett mycket trevligt kalas då solen sken, barnen sprang i trädgården, lekte med vattenballonger och vi bjöds på födelsedagsbarnets favorittårta, chokladtårta med nutella och salta chokladgodisar. 
Efter kalaset åkte Store Bror och jag till mammas grav och sen hängde han med hem så vi fick en lång stund för oss själva. Han har varit nykter i fem år och sju månader, vi pratade en del om det. Det valet förändrade hans liv och han är på ett bra ställe nu. Det känns gott i mammahjärtat och jag får inte längre hicka när han till exempel ringer mig. Fast svirrar till i kroppen, det gör det, men inte alls lika mycket och jag hanterar det. Vi kan skratta åt det, han förstår att det är så men han lugnar mig. Han är så fin, han tackar mig för att jag pushat, jagat, utmanat, kämpat och aldrig gett upp. Det är fint att höra och jag känner mig lugn att han reder sig. 
Idag skiner solen, så länge det varar och det blir en hemmadag. Vår grusgång börjar likna en åker så jag tänker mig ogräsrensning idag varvat med solstol och en bra bok. 
Over and out.


Allsång på Skansen.



God mat och fint sällskap.



Mariefreds kyrka. Mycket fin liten stad.



Bad i salta havet vid Draget.



Dukat för korv-kalas! 66.ans grill …



… sen regnade och åskade det.



Men vi badade ändå!



Nioåringens trädgårdskalas. En succé!




1 kommentar:

  1. Mycket trevligheter! Men du badade vi inte när det åskade?
    Så härligt att höra att sonen mår så bra😍blir glad i hjärtat av att läsa det.
    Länge sedan jag såg dina barn nu! Och dig😉kom upp minne på FB, 7 år tror jag?
    God fortsättning på semestern! Eval8

    SvaraRadera