fredag, augusti 14, 2009

Bästa sommaren!

Vi är tillbaka på ön efter turen till Helsingfors. En trevlig resa blev det och mycket har vi gjort och sett. Första kvällen på båten bubblade och badade vi i poolen. Sen introducerades barnen i den mycket speciella företeelsen "Smörgåsbordet". Hade vi varnat dem? För mycket folk och trängsel? För vassa armbågar? Försöke vi hjälpa dem? Jajamänsann. Det hela avlöpte dock utan alltför stora fadäser. Lilla Syster fick dock Ryska Damens stora rumpa i räktallriken när Ryska Damen kom på att hon glömt ta bestick och helt enkelt kastade sig tillbaka i kön framför Lilla Syster. Det blev nya räkor till Lilla Syster och så var det ur världen. Store Bror frossade i marinerade siklöjor, musslor, räkor, oxgryta, och kycklingspett och gjorde sen nästan frivolter inför dessert-bordet och vi lät honom hållas. Vilken lycka!


Dessert a´la Store Bror

I Helsingfors besökte vi "Sea Life", en undervattensvärld som var väl värt ett besök. Där finns ca 50 olika akvarier med alla möjliga sorters fiskar och vattendjur, ett enormt ocean-akvarium som vi kunde gå igenom via en genomskinlig tunnel. Vi hittade Nemo och hans kompisar! Väldigt spännande och lärorikt.
Vi åkte spårvagn dit och buss tillbaka. En liten kort promenad i Helsingfors passade vi på att ta mellan skurarna innan det var dags att återvända till båten och sista kvällen på resan. Älskade Sambon bjöd på middag, fönsterbord, solnedgång och god mat. Härligt!





En familjeshow stod på kvällsschemat innan dansen tog vid. Ungarna mutade vi med fruktdrinkar och sugrör som lyste så kunde Älskade Sambon och jag ta en svängom på dansgolvet. För dansa, det kan vi, Älskade Sambon och jag och båda tycker vi att det är bland det roligaste som finns. Jodå, Lilla Syster stuffade också och rätt som det var frågade Store Bror mig:
"Får jag lov"?
Då höll mamman andan och trodde att hon drömde. Men det var sant. Och så dansade Store Bror med sin mamma på Finlandsbåten och klargjorde sedan att
"Det här händer bara en gång"!
Det räcker, Store Bror! Det räcker! Jag glömmer det aldrig!

Idag har vi packat upp och packat igen för i morgon åker vi hem. Nu går sommaren över till höst och det känns i hela kroppen. Till och med träden susade sitt första höst-sus i morse när jag tog morgon-rundan, havet bjöd på något lägre badtemperatur än förra veckan, telefonen börjar surra med meddelanden om tandläkartider, föräldrarmöten, uppstartsträffar och ja, hösten är i antågande. Men vilken sommar vi har haft! Den bästa ever!


Vi närmar oss Stockholm igen.

15 kommentarer:

  1. Åh vad härligt det låter. Den bästa sommaren någonsin, det är inte illa. Ja hösten kommer men än finns det kvar härliga dagar. Hoppas jag.

    Markattan

    SvaraRadera
  2. Vad kul att höra att ni hade det så bra, trots rumpor i räkfatet. Och dessertbordet, det hade jag också slagit frivolter för.

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  3. hej.
    haft en bra Fredag ?
    Kramar Julia

    SvaraRadera
  4. Markattan: Klart det finns härliga dagar kvar! Alla! Ju! Kram!
    Speja: Mmmmm. T ex gjorde jag en frivolt alldeles nyss för Älskade Sambons abborburgare.... Tack detsamma!
    Julia: Fredagen har varit alldeles perfekt! Hoppas du också haft det bra! Kram!

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig tur ni har haft tillsammans! Något att minnas och spara nu när hösten snart (men inte än) kommer!

    Minns första gången vi åt smörgåsbord och barnen som älskar rökt lax tog mer eller mindre hela laxen...

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  6. Hej Cina! Jag har tänkt på dig också! Undrar vad du har för dig och nu ser jag att du också vet att hösten står för dörren. Dvs höstterminen med allt vad det innebär. Jo, jag mår rätt bra. Roligt att du tycker om min nya design på bloggen.
    Hoppas vi hörs av snart igen! Önskar dig en fortsatt skön helg!

    Kram christina

    SvaraRadera
  7. Åh, det låter ju helt underbart! Jag vill också åka iväg sådär och dansa och se konstiga fiskar och se tjocka ryska rumpor;.))

    Tack för kommentaren också -som vanligt;.))

    SvaraRadera
  8. Det låter underbart.
    Vad kul att ni haft en sådan bra sommar.
    Ja, det känns verkligen i luften att det börjar bli höst, det är inte samma slags värme.
    Iofs är det inte lika varmt ute heller.

    kram
    /A

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig resa och StoreBrors dessert såg ju otroligt smarrig ut med alla godsaker! :)

    Man blir ju så lycklig när allt funkar utan problem och så roligt för barnen att vara med och uppleva detta. Bilden på maneterna måste jag visa Bus, han gillar sådana. Kanske vore det ett ställe att åka till med honom också.

    Nu satsar vi på att hösten blir precis lika bra som sommaren, eller hur?

    Stor kram till dig!

    SvaraRadera
  10. Hejsan.
    Åhhh vad härligt och mysigt ni haft det !
    Abborre är så gott.
    Hoppas ni får en trevlig helg .
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  11. Så himla gôtt att resan blev så lyckad och dansen... wow!! Det kan du leva på länge, antar jag! :o)
    Skönt att vara energifylld efter sommaren och kunna ta sig an hösten med nya krafter.. Är så glad för er skull!! :o)

    Önskar att jag kunde säga samma sak, men för mig har det varit/är det precis tvärtom! :o(

    SvaraRadera
  12. Så härligt att ni fick en sån underbar resa. Sånt är minnen man lever länge på. Tänk hur de där killarna kan överraska ibland, men dans och allting....:-)

    SvaraRadera
  13. Vad hjärteglad jag blir av dina ord..en sån summering av sommaren e det nog få förunnat att kunna göra..sen om det beror på att de inte har nåt att summera eller inte har förmågan att addera ihop lyckodagarna i sin tillvaro..ja det låter jag bli osagt*L*

    SvaraRadera
  14. Spader får faktiskt tårar i ögonen -låter som den bästa sommaren ever ju! Store bror verkar ha klart för sig -både när det gäller dessert och vad som får mammor att jubla! High five till honom...

    SvaraRadera
  15. You should ensure that you are psychologically prepared to sell your own home. If you feel that you are not completely ready, then usually do not place it out there. You may not desire to be caught relocating to yet another property although regretting the selling of the earlier 1. [url=http://www.x21w12w21.info]Heukuk8ily[/url]

    SvaraRadera