torsdag, augusti 27, 2009

Stoppa tjuven!

Store Bror är förärad med en "ny", begagnad cykel. Igår tog han ordern: "lås din cykel ordentligt" på största allvar och eftersom HANS lås under sommaren fått fötter och försvunnit, fick han fick låna sin pappas låååååååååånga slanglås. Sedan låste han helt sonika IHOP sin cykel med MIN cykel i bakdäcken. Perfekt! Då måste tjyvarna stjäla TVÅ cyklar, vilket ju är besvärligt och riskabelt. Det innebär OCKSÅ att jag inte kan cykla alls, eftersom han gått till skolan med sin nyckelknippa. "Ordentligt låst" är dagens insikt.

8 kommentarer:

  1. Hihi, blev lite tokigt där. :)

    På tal om cyklar så fick Bus en ny i våras och vi trodde att han garanterat skulle glömma låsa den på skolan men där gick vi på en nit. Han är supernoga med att låsa och håller reda på nyckeln.

    Man blir så överraskad ibland när våra yrhjärnor helt plötsligt skärper till sig och fixar allt galant.

    Sedan finns det ju prylar som är omöjliga att hålla reda på. Som denna vecka när skolan skulle ut och plocka lingon. Bärplockare och hink hade han med sig till skolan. När han slutade idag kom han ut med bärplockaren i högsta hugg och när jag frågade honom vart hinken var så tittade han på mig som om jag var från Mars och kunde för sitt liv inte begripa vilken hink jag menade.:)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Så smart av honom! Såna små detaljer som att mamma kanske skulle kunna behöva sin cykel får man ju bortse ifrån :) Hoppas dagen för övrigt varit bra! Kram

    SvaraRadera
  3. hehe.
    Det blev fel fast det var rätt tänkt ändå.
    Bägge cyklarna är ju säkrade nu.
    Det är inte lätt när man tänker göra rätt och så blir det lite fel.

    kram
    /A

    SvaraRadera
  4. Det var väl smart gjort. Ungefär lika smart som när vår son kom in, glad i hågen och berättade att nu hade han minsann filat bort alla reporna på sin cykel. Gissa hur den cykeln såg ut. Aningen färglös....:-)

    SvaraRadera
  5. Anbam: Lite tokigt blev det allt! Ja, överraskningar får man. Ofta! Kram ;)

    Spader Madame: Precis! IDAG kan jag cykla! Puss puss!

    2BarnsMamman: Dagen har varit bra. Jag fick mig en härlig promenad istället för en cykeltur!

    Ännelaij: Tanken var god! Och tjyvarna fick tji!!!!

    Cicki: :)! F´låt! Inte skratta! Men jag ser cykeln framför mig..... Färglös men UTAN repor! De är så kreativa ibland! Kram!

    SvaraRadera
  6. Haha! Underbar berättelse!
    Fick du promenera istället?
    Kramis!!!
    Jenny

    SvaraRadera
  7. Jodå, du får skratta. Det var liksom det som var meningen.....:-) Visst är de kreativa våra söner. Ibland tänker de krokigt och ibland tänker de rakt. Det är alltid som det faller sig.

    SvaraRadera