torsdag, augusti 20, 2009

Ordning och reda

Jag gillar att ha ordning och reda, (Älskade Sambo, du kan sluta fnissa nu!) men att jag GILLAR att ha ordning och reda är nu tyvärr inte samma sak som att jag HAR ordning och reda. (nu blev han tyst....).
Försöken är många. Det har inhandlats backar, fina kartonger, tygsäckar, plastsäckar, tidningsställ, små burkar, stora burkar, askar, pärmar, mappar...... som står där så fint på sina tänkta platser. Är det något i dem? Jo, ett par dagar så där i början. Sen, oftast inte. Det är ju hopplöst! Hur gör man?
Visst, saxen har sin krok i köket. Men var är saxen?
Så här inför hösten är tidningarna fyllda med välmenande reportage om "Bästa förvaringen i hallen", "Så skapar du ordning och reda i köket", "Lätthittat och lättstädat på hemmakontoret". Pah! Det är svårare än så tycker jag!
Jag har en fiffig garderob i hallen som döljer "det-var-värst-vad-vi-har-många-jackor-skor-och-stövlar" i den här familjen. Tyvärr är det spegeldörrar. Tanken var god, att spegla sig i hallen innan man går ut är ju trevligt om man nu händelsevis ser något för alla fingeravtryck, hårsprayrester och post-it-lappar, förresten varför går den sabla dörren inte att dra igen helt?
Jasså. Jaha. Det är här Lilla Systers gummistövlar ligger. Som stoppklossar. Synd, de hade behövts i skyfallet häromdagen. Det hjälper inte heller enbart med fiffig garderob, själva grejen är ju att ställa in skorna på hyllan, hänga in jackor, hjälmar, väskor, paraplyer och lite till I garderoben.
Det är helgens tema. Att återställa ordningen i radhuset efter sommaren. Lagom till midsommar åkte dunjackorna ut ur garderoben, nu är det flip-flopsens tur. Känns som vi "flippat" färdigt för i år. Snygga boxar att förvara dem i har jag ju redan!

När hallgarderoben skulle fixas i ordning, målade jag först på väggen......

.... innan spegeldörrarna kom sedan inredningen och kläderna
på plats och visst kan man kalla detta för ordning??!!!!
Nu är det här ett tag sedan.......

12 kommentarer:

  1. Att städa medan barnen är små är som att skotta snö i snöstorm... Men nu börjar ju kidsen växa till sig, med en gemensam ansträngning så!?!

    Inser att det kommer vara mycket större krav på ordning i Järvastaden, annars kommer vi att bråka massor - lägenheten är inte så stor!

    Vad fint du hade målat! Du äger ju på det!

    SvaraRadera
  2. Hhahhhh..jisses så jag känner igen mig..o tejprullen var i hela e tejprullen jämt..o alla pennor det finns visst inte en enda kvar av de 200 jag köpte i våras...o tvättstugan sen då..den som skulle, borde vara ett under av organisation tack vare alla smarta system vi kostat på oss..trodde någon det?? nää just det..jadu..som sagt det där känns igen..o jag har oxå ett uppdrag framför mig..att få hemmet i "lämnbart" skick..jag o sambon sticker ju till Norrland i månadsskiftet..o då vill det till att stora dotter med sambo hittar i huset..suck

    SvaraRadera
  3. Vi är numera bara två vuxna i hushållet. Vi gillar bägge två ordning och reda. Gissa om det hålls......:-) Nä just det, bara ett litet tag i taget.

    Numera skyller jag på orken.....och Totte.

    SvaraRadera
  4. Du är inte ensam.
    Ja, om att verkligen VILJA ha ordning och reda.
    VARFÖR i hela fridens götapetter ska det vara så attans svårt att ha det då??
    JAG vet inte?
    Här slängs det skor i hallen..rakt innanför dörren, en halv meter från skostället där på sidan. Och min "minste" är 18 och Sambon är...hmmm....45....och jag då?
    Jodå...jag kan jag också...?!
    Och som flera här skriver: saxar, pennor mm.
    Och vi har en liten dispyt här hemma sedan snart 20 år tillbax.
    MÅSTE han läsa all posten på dass och sen låta den ligga där?
    *suckar, men ler ändå*

    Och hade jag bara en så fin väggmålning som du, så är jag SÄKER på att eventuella gäster tittar på den istället för slängda skor och annat smått och gott!
    WOW, så fint du målat där!!!
    Du är ju enorm på det där...verkligen!

    Och det var vääääldigt skönt att läsa ditt inlägg här och alla kommentarer du fått.
    Tack och lov är man inte ensam om att ha det "lite stökigt" så där emellanåt! *fniss*
    Kramis på dej och ha en go fredag!
    Nu ska jag köra sonen till körskolan!
    //Jenny

    SvaraRadera
  5. Ordning och reda sa du? Vad är det?;)

    Vi är 4 st oerhört slarviga personer i vår familj och vi hittar ständigt prylar på "fel" ställe, oftast på golvet.:)

    Vilken jättefin målning i hallen! Du är så duktig!

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Oj, vad jag känner igen det! Nån gång per år så drar jagigång och ser till att varje sak har sin plats och sen tänker jag nu....nu kommer allt att fungera! Men....sen blir det inte så och naturligtvis måste det bero på att jag inte bor ensam för jag slarvar väl inte med att lägga tillbaka var sak på sin plats!!!!

    Vilken underbar målning....Du har ladrig funderat på att försörja Dig som dekorationsmålare??? Du skulle kunna få börja i vår torpfarstu..en härlig skorstensmur som bara är vit och skulle behöva ett lyft!!!

    SvaraRadera
  7. Jag känner såväl igen detta med att vilja ha ordning men..ja..
    Det enda som är bra med att flytta är att man har ordning..ett tag.

    Vad fint du har målat väggen.
    Önskar jag också kunde.

    Ha det bra i iordningställandet.
    kram
    /A

    SvaraRadera
  8. Markattan sällar sig till "stökiga" sällskapet med ordningsambitioner. Fick impulser när jag tittade på din garderob. Nu vet jag hur det ska se ut i vår hall när vi byggt om där. Tack för tipset och lycka till med ordningen.

    Markattan

    SvaraRadera
  9. Skuttar in o önskar dig lycka till med organisationen av huset..själv rymmer jag till Kristianstad o shoppar med tonåringar*L*L

    SvaraRadera
  10. Vilken fantastisk målning du gjort!! I´m very impressed!! :o)

    SvaraRadera
  11. Åha, är vi släkt månne??? :-)
    Känner igen det - intentionen är vääääldigt god och fungerar ett litet tag. Sedan härskar kaoset åter igen :-).

    SV: Fredagen var helt suveränt rolig! Platsen för kick-offen var väl vald och jag vaknade dessutom på ett strålande humör, så det blev en riktigt lyckad kväll.

    SvaraRadera