tisdag, mars 09, 2010

Nätshopping

Att testa lite nya saker kan ju inte vara helt fel så länge jag håller mig inom lagen och vad det egna samvetet står ut med. Vissa saker skulle jag ändå aldrig i livet prova hur lagligt det än är. Bungyjump t ex, eller ha en boaorm runt halsen. Oh no!
Igår slog jag till med shopping i form av storhandling på nätet. En av stadens stora ICA har börjat med "nätaffär" och levererar varorna hem för en avgift på 99 kr. Som hittat. Slut på schimpansarmar, bröstsvett och tunga matkassar där handtagen går sönder när de lyfts in i bilen? Någon annan får uthärda det.
Matlista skrevs. Inköpsnota likaså. Lilla Syster och jag loggade in och så började vi. Det var riktigt trevligt och gick bra på alla vis. Lite krångligt vid fruktdisken bara innan jag kom på hur apelsiner handlas per kilo och inte styckvis. Lilla Syster skrattade när hon kollade mig, jag hade lagt två apelsiner och tre bananer i varukorgen. Helt fel då ju det bara hade räckt till ett halvt mellanmål till Store Bror. Nä. (Här handlas bananer så man skulle kunna tro att det är jag som har hand om aporna på Skansen. Många kilo i veckan går det åt).
Check och koll och tryck och så var det klart. Leverans tisdag kväll mellan kl 18-20. Testing, testing.
Senare på kvällen satt vi framför tv.n och blev lite sugna på en kopp te.
"Åh", sa jag till Lilla Syster.
"Du kan väl göra en kopp av det där goda fruktteet vi köpte"?! Sugen mamma önskade!
"Men det har ju inte kommit hem än"! Snusförnuftig Lilla Syster såg bekymrat på mig.
Nä. Just ja. Så blir det ju. Man måste vänta på varorna. Ska jag verkligen packa upp själv sen? Förhandlingar pågår med Lilla Syster men hon är hård i affärer. Jag tror att det här med nätshopping blir en anings dyrare än eget slit och släp........

10 kommentarer:

  1. Men åHhhh vad häftigt ,det som är mitt bekymmer är att jag vet ej m det finns här !
    Eller hur grönsakerna är ,tex bra frukt ,grönt så där som jag vill ha det liksom :)
    Men det vore toppen för en sjukling som mig :)
    Kram på dig och jag vill veta fortsättningen .
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Nätshopping är suveränt men jag har inte köpt annat än kläder och prylar (och häromdagen faktiskt även en kaninbur) via nätet. Livsmedel tror jag inte man kan handla via nätet här i vår lilla stad.

    Tack snälla du får din kommentar inne hos mig! Geografiproblemen fortsätter men tack vare dig kom jag ju på att vi faktiskt har en gammal jordglob som jag ska damma av och använda när det ska pluggas geografi med Bus. :)

    Ha´det så bra!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. ...en aningens dyrare kanske men du slipper ju att bära och slita.
    Kramelikram.

    SvaraRadera
  4. Jenny: Jag återkommer med rapport när varorna kommit! Kram!

    Anbam: Böcker har jag visst handlat på nätet tidigare påminner jag mig nu... Men vad bra med jordgloben! Väl värt att testa! Ta fram och låt den stå, han grejar, snurrar och tittar ska du få se! *håller tummarna* Kram!

    Gafflan: Japps. Bära slipper jag! Kram!

    SvaraRadera
  5. Vad praktiskt!! Det vore något för mig! Jag avskyr att åka på affären och handla mat. Fast lite konstigt skulle det kännas att inte få titta på t.ex bananerna och välja ut dom man vill ha själv.
    Ska bli spännande att få höra hur det gick :)
    Kramilikram

    SvaraRadera
  6. Jag tycker i och för sig det låter som ett vettigt alternativ men vissa saker vill jag själv välja...

    Böcker är dock perfekt att köpa via nätet!

    SvaraRadera
  7. Bra beslut, man ska skita i att göra sånt som andra kan fixa, så länge man behöver kraft till annat. Att bli frisk tex och vara arg, och blogga och sånt.

    Hoppas köpet visar sig gott.

    Markattan

    SvaraRadera
  8. Låter som något som jag kommer att göra - i Stockholm då förstås. Sen. Inte i Lilla byn. Nä- det går inte. Men Spader kan ju skicka in Äldste sonen också -gratis! PUSS!

    SvaraRadera
  9. Kanske dyrare pengamässigt, men ni vinner nog på det ändå. Slippa slita och dra vagnar, göra slut på alla reserver(både i kropp o bil!) och slippa bli svettig och irriterad.. Men det är klart.. man ska kunna undvara de där pengarna oxå..
    Hoppas det funkar bra! Kram!

    SvaraRadera
  10. Det verkar som om fler och fler börjar med att nätshoppa mat. Det verkar som en god idé att slippa allt detta släpande.

    SvaraRadera