måndag, augusti 23, 2010

Tur och retur

Idag börjar skolorna igen efter världens längsta sommarlov och ordning och reda kan skönjas i radhuset. Eller nåt. Önsketänkande i alla fall.
Lilla Syster började högstadiet på ny skola och jag åkte med henne på bussen i morse för att ..... ja, lite moraliskt stöd, kanske? Som OM en sjundedassare behöver mammastöd? Yes, they do! Så länge ingen av de nya klasskamraterna är i närheten......
Bussarna här i stan är kontantlösa. Det betyder att man köper ett busskort innan, beställer sms-biljett eller betalar med kort. Skolbarn åkte gratis idag. Så jag köpte bussbiljett så käckt via sms på väg TILL skolan. När jag skulle hem tjorvade det ihop sig en anings aning. Batteriet på mobilen tog slut = inte laddat = inte bra planering. Ingen sms-biljett alltså.
"Jag köper biljett med kortet" tänkte jag ända tills jag hivade upp plånboken och upptäckte att kortet låg kvar hemma i kortläsaren. Det var ju något jag betalade igår.......
Så där stod jag! Inte tusan fick jag åka buss hem GRATIS, det fattar ju vem som helst och hur skulle det se ut? Jag försökte förklara för snälla busschaufören men det blev till att gå. Det var väl en himla tur då att jag inte tagit de högklackade...........
Nu sitter jag här ganska nöjd ändå. Promenaden hem tog drygt en timme, solen skiner och Lilla Syster har precis kommit hem. Första skoldagen har gått bra, nya klassen verkar toppen och hon kommer att ha sovmorgnar på måndagar. OCH hon har fått en busskort. Funderar på ett själv faktiskt!

6 kommentarer:

  1. Motionen för idag avklarad alltså. ;)

    ...fast jag tycker att du kunde fått åkt med.

    Soliga hälsningar!

    SvaraRadera
  2. På SL:s bussar får man inte betala med kort heller. Jag ser till att jag alltid har biljettremsor. Jag åker ju på pensionärsrabatt och det får man inte om man betalar via telefon eller automaterna som står vid vissa hållplatser.

    SvaraRadera
  3. Jojo, det krävs planering för att åka buss :)
    Men du fick en härlig promenad i alla fall :)
    Kramen

    SvaraRadera
  4. Det där med kollektivtrafiken alltså. Det kan dom jobba lite på!

    Ge Wilma en stoooor kram fråm mig, jag är så avundsjuk på henne som har tre ljuvliga, roliga & galna skolår framför sig!

    Jag & Ludde saknar er, KRAM!

    SvaraRadera
  5. Hejsan
    Va kul att du hittat till min blogg. Du är varmt välkommen tillbaka
    NU ska jag kika runt lite hos dig här
    Ha det gott
    Emma

    SvaraRadera
  6. Det skulle inte kunna hända här. Det går två bussar på morgonen och två på eftermiddagen (åt andra hållet) och man skulle nog få skjuts fram till dörren så att man kan hämta pengar och betala i efterskott. Chauffören är i regel bekant med sina resenärer.

    SvaraRadera