torsdag, augusti 19, 2010

Onsdagar är röda

Det ramlar in brev och lappar från skolor och föreningar. Det är dags att ta fram stora höstalmanackan och pricka in utflykter, studiedagar, lov, cuper, uppvisningar och tja, allt annat som hör hösten till.
Men FÖRST mina vänner! Först ritas en röd ring runt onsdagarna. Mamman ska fortsätta måla, inte tu tal om något annat. Det har satt sig kan man säga, det här med onsdagarna. Äntligen När jag började för ett par år sedan med att planera en egen kväll i veckan var hela familjen i gungning. Tror att till och med katten kände av det. Det var som allt, precis ALLT skulle hända just på onsdagskvällar och då tänkte jag inte vara hemma. Vafalls?
Jojo! Jag har hört små fnysanden och sett snörpta munnar på en och annan klassmamma och föreningsförälder när de fått klart för sig att just DEN HÄR mamman inte tänker ställa upp precis mitt i veckan. Andra dagar går bra. Men passar det inte ska man som mamma förpassas till "de ansvarslösas hörna". Där tänker inte jag sitta!
Jag har också hört i klassmammesammanhang att "ingen hänsyn tas till ensamstående, alla är med på samma villkor"!
Fint! Lyckat! Och sen NÄR fick jag fyra armar, fyra ben och dubbelt med tid bara för att jag är skild??? VA!
Nä. Jag skiter i dom. Jag ritar röda ringar runt onsdagarna, förväntar mig te och skorpor av ungarna när jag kommer hem, urplockad diskmaskin, att de ordnar sina aktiviteter själva den kvällen och alla är glada och nöjda. Det är i alla fall målet!

11 kommentarer:

  1. Åh, ny header! Fin! =)
    Låter bra! Klart att du ska ha dina onsdagar! Såna dagar borde ALLA unna sig. Även om familjen först kom i gungning, är jag säker på att de idag tar det med fattning. De får en nöjdare mamma, som fått egentid och kanske de till och med uppskattar det ansvar som de behöver ta på onsdagar som något positivt och något de växer med. Jag tror det! =)
    Fortsätt njut! =)
    Kram på dig!
    Sv: TACK!!! Är så glad! Och spänd och nervös...

    SvaraRadera
  2. Låter som ett mycket klokt mål!

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Underbart!
    Håll på dina onsdagar :O)
    Jag försökte få onsdagmorgon, för mig själv ett tag, simma innan jobbet, men det höll inte.... kanske skulle prova igen?!

    SvaraRadera
  4. Afrodite: Det är bland det bästa jag gjort! Kram!

    S o F: Dessutom ett mål som går att nå! Viktigt!

    Pillargontanten: Ja, försök igen! Det går!

    SvaraRadera
  5. Man måste få egentid för att orka med resten. Det är ett klokt beslut du tagit att onsdagarna är dina. Heja Cina.....:-)

    SvaraRadera
  6. Håller med! Våra onsdagar är heliga! Ses snart! :-))Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Så klokt av dig vännen att avsätta en "egen" dag :)
    Kramen

    SvaraRadera
  8. Så klart att du ska, ha egna onsdagar, ha ungar som fixar själva, skita i de där krävande klassmorsorna som har för sig saker och ting om hur världen ser ut.

    SvaraRadera
  9. Jättebra att du håller hårt i onsdagarna! Själv skulle jag verkligen behöva en "egen" kväll men jag har liksom inte fått tummen ur ännu. Keramik-kurs står på önskelistan...

    Kram!

    SvaraRadera
  10. Halleluja till det!
    HERREGUD om man ska vara alla andra till lags hela tiden då krymper man ju ihop till en liten hård bitter sten. Vill man ju inte.

    Nu känner jag mig så inspirerad av ditt inlägg att jag också vill ha en kväll i veckan när jag gör något skapande. Vad det nu skulle vara...

    SvaraRadera