torsdag, februari 10, 2011

Vardagsrull

Livet med tonåringar kräver sin planering, fasta hand, konsekvenstänkande  och tja........ oceaner av tålamod. Nu har det införts en nymodighet i radhuset. Igen. Den förra rann ut i sanden vilket resulterade i att mamman, d v s jag, mer och mer känt mig som hotellpersonal. Vilket jag alltså inte är och härmed har sagt upp mig från den tjänsten. Tvätten är avklarad. Städning likaså. Vi fortsätter så med maten. En sak i taget.
Veckoschemat har fungerat bra. So far. Uppdelningen av middagsansvar veckans tre första dagar har flutit smärtfritt. Ok. Jag hjälpte Store Bror i måndags att steka fläskkotletterna. Bara. Resten grejade han. Lilla Syster behövde bara yttepyttelite hjälp med Tomatsoppan och pannkakorna i tisdags. Stora Syster röjde bland kastruller och pannor all by her self  i går så maten stod på bordet vid hemgång från jobbet och sen rusade jag vidare till Målarkursen och köket fixades. Va? Man tror ju inte att det är sant. Och vi har ju ätit oss mätta allihop i tre dagar så, visst kan dom! Att jag sen överraskades med hembakta semlor när jag stapplade in efter målarkursen var ju verkligen pricken över i.et.
Allt går ju himla bra ända tills Store Bror upptäcker att schemat har överskrift "FEBRUARI". Och "MARS" fortsätter i samma stil. (sen slutade han att bläddra........)
"VA"?
"Ska jag göra mat och hjälpa till på måndag IGEN"?
"Jag gjorde ju mat i måndags"?
Så där ja! Det lilla livet har upptäckt ett av livets vedermödor. Hushållsarbete. Same, same. EVERY DAY!

7 kommentarer:

  1. Hahahaha!
    En av livets lärdomar: det går på repeat.

    SvaraRadera
  2. Känner igen sååå mycket. Införde samma regler hos mig en gång i tiden. Det blev många protester, men håll ut. Mina barn tackar mig i dag för att dom fick lära sig laga mat, tvätta osv.
    Kram kram

    SvaraRadera
  3. haha så är de, nu har jag inga tonåringar i mitt hus just nu, men har haft tre stycken och har en att vänta om något år, men när de skaffar eget, då är det kul de ringer efter recept, min dotter sa efter någon månad i sin lägenhet, "jag har upptäckt att tvätten inte tvättar si själv längre" men jag ska inte klaga de hjälper till mycket hemma, och på torsdagar får de varsin uppgift i städandet det är BRA

    SvaraRadera
  4. Åh, men härliga Store Bror...Ge honom en klapp på axlen från mig! En kram har han säkert vuxit ifrån:)

    SvaraRadera
  5. Iskallt uppvaknande där!! Hahahaha...
    Kram på dig!!!

    SvaraRadera
  6. Stackars arma barn! Livet är hårt...

    Hembakta semlor. Får jag bo hos dig?

    SvaraRadera
  7. Fast det verkar som om du lyckats motivera dem väl. Fortsätt att peppa dem så går det av sig själv till slut.

    SvaraRadera