tisdag, februari 08, 2011

Tjolahopp, tjolahej, något biter på mig!

Jojo. Trådlöst är grejen. Inga sladdar alls. Inget att snubbla på, trassla in sig i eller koppla fel. Nä. Trådlöst ska det vara. Idiotiskt om nån frågar mig. Jag BEHÖVER saker med sladd. Thats it. Jag behöver hitta telefonen till exempel. En lur med en sladd som sitter fast är bästa grejen. Inget hysteriskt letande när det ringer, nä, man bara går till den plats där man la luren sist och häpp: Där är den kvar! Utomordentlig uppfinning.
Skrivaren också. Fly mig en med sladd så man fattar vad det är för fel. Lite glapp och kontaktfel kan jag fixa. Men en trådlös skrivare? Hur fixar man den? Det finns ju liksom inget att TA på. Rycka i. När skrivaren är ansluten till nätverket, nätverksnyckel programmerad och skrivaren så snällt visar sitt IP-nummer så tänker jag:
"Perfekt, bara att installera skrivaren".
"BARA" existerar inte när det gäller teknik. Datorn "säger" att den inte känner igen IP-numret. Att det är fel. Hur överbevisar jag den???? Det hjälper inte att skrika åt den...
En bärbar dator står bredvid en skrivare. Anslutna till samma nätverk. Men datorn hittar inte skrivaren. Hur svårt kan det vara? Jag har provat att ställa datorn PÅ skrivaren men den hittar inte skrivaren i alla fall. FAST jag talar om att de står bredvid/nära varandra. Puckodator! Och puckomig som går på försäljarsnacket. Jag vill ha en skrivare med sladd. NU!
"Paniken" sprider sig i radhuset. Om några dagar är det meningen att en router, fyra datorer, en skrivare/scanner/kopiator och en telefon ska sitta sammankopplade på något mysko vis via nya LAN-uttaget. I hallen. På bottenvåningen. Datorerna och skrivaren finns på övervåningen. Trådlöst är grejen då. Vem vill ha datakablar runt om hela lägenheten. Jojo. Man småler. Och småler så jävla lagom när kundtjänst inte är lika entusiastiska som försäljaren som fick mig att köpa skiten. Nä. Nån som vet meterpriset på datakabel? Det lär gå åt en del.....

9 kommentarer:

  1. Tekniska prylar bara ska fungera. Så är det bara. Den enklaste regeln i världen.

    SvaraRadera
  2. Ha ha, underbart inlägg :-)) och jag förstår vad du menar! Kram

    SvaraRadera
  3. Förstår precis...jag är glad att ha en son som hjälper gamla mor med det tekniska :) Själv står jag mig slätt...
    Håller tummarna att ni får bestå med hemmaplan igen då :)

    SvaraRadera
  4. Det var en himla dum dator som inte hittar skrivaren fasten dom står på varandra, ha ha!

    Nej installationer får barnen stå för, jag är glad att jag klarar att skriva mail, blogga och föra över mina foton på Mina bilder.

    SvaraRadera
  5. Här hemma har vi ibland liknande diskussioner om trådlösa telefoner vs telefoner med sladd. Jag tillhör sladdanhängarna och min sambo gillar vår trådlösa telefon (så att hon kan springa omkring i huset och göra en massa annat samtidigt som hon pratar i telefonen). Telefoner ska ha en sladd. Så är det bara.

    SvaraRadera
  6. Men vad fan! Skitgrejer.

    Men vad har du kidsen till? Förutom handboll då?
    ;-))

    SvaraRadera
  7. Fru Venus: Anar att en o annan känner igen sig...

    Ezter: Här är det jag som står för tekniken. Eller inte. INGEN är intresserad. Det ska bara funka. ;)

    Cici: Ja, har man som jag fyra kunde man ju TRO att i dessa dagar skulle någon av dem vara intresserade. Men. Not.

    Per-Anders: Absolut! Jag är på din sida!

    Spader: Darling Spader! Jag undrar detsamma. Vad HAR jag dom till? Bara sport, bara massor utav sport. Inga datafreaks här inte. Synd.

    SvaraRadera
  8. Haha, hittar de inte varandra fast de är så nära, vilka puckon!

    Hur många meter kabel vill du ha? Duger det med Cat 5? Ska den vara skärmad? Ska det vara RJ45?

    Nähänä, det kanske inte är enklare med kabel...

    SvaraRadera