måndag, februari 21, 2011

Mobilfri zon önskas

I Övernattningslyan i Bromma råder radioskugga. Det är stört omöjligt att ansluta till internet och att använda mobilen. Man kan tro att det är lite uträknat för en fyrabarnsmorsa och en trebarnspappa på vift. "Vara ifred" får en mening när man inte kan nås. Lite ovant men nyttigt. Rent av skönt.
Därför blir det så tydligt sen, på tåget hem, hur det rings, internettas, pratas och hojtas helt öppet. Så mycket information man får som man inte behöver.
Att Bettan är sur på Katta som har strulat med Jocke och då blev Hampe förbannad och då ba.....
Att affärsmannen bredvid mig har trasslat till det för sig på jobbet och pratar himla högt om det i mobilen i 35 minuter....
Att Vänliga Sara säkerligen har en trulig tonårsunge i luren och försöker få hjälp med att förbereda maten eftersom tåget är försenat....... att ungen slänger på luren hela tiden och hon bara fortsätter ringa upp och låter så övertrevlig hela tiden (ungjävel, ska du ha något att äta så skalar du potatisen mamma ber dig om har jag lust att hojta i bakgrunden men det gör jag ju naturligtvis inte....)
Att killen bakom spelar musik så det ekar. Jo, han har hörlurar men de räcker liksom inte till. Musiken läcker ut.
Där rök den timman. Att få sitta i lugn och ro, sippandes på knallhett Pressbyråkaffe och läsa en bok. Forget it! Man åker kana rakt in i folks liv och jag vill inte. Vill inte höra, vill inte veta.
Undrar om man kan boka mobilfri kupé?! För det skulle då sannerligen behövas.
Så,
nu har tant gnällt färdigt!
Måndag. Undrar vad det blir till middag?

7 kommentarer:

  1. Texi-mexi pasta lagar Yngsta här :)

    SvaraRadera
  2. Känner igen det där... vill man skriva en roman så är det bara att åka buss eller tåg och samla information. På en dag, så har man nog fått ihop material till en hel bok :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. X2000 har mobilfria vagnar om man vill. Men det går kanske inte såna tåg till dig.

    SvaraRadera
  4. Visst blir man less.......... och att alla måste ta i så mycket med röster! Länge leve tysta vagnar på x2000

    SvaraRadera
  5. *Fniss*......tänk vad rätt du prickat in en timme på tåget!!!
    Ha en bra kväll. Kram

    SvaraRadera
  6. Ibland blir det bara för mycket! Hoppas det blev något gott så nerver och magar lugnat sig.

    SvaraRadera
  7. Menar du att du inte ringde dina ungar när du satt där och såg till att de skalade potatisarna till middagen???!! ;o)

    Allvarligt nu.. jag förstår vad du menar.. Jag behöver, tack o lov, inte åka buss längre(bor så nära jobbet nu), men herregud vad ofta man hamnade rakt ner i främmande människors liv!! Inget kul alls! :o(

    Skönt att du ser positivt på din återgång till ditt gamla jobb. Jag håller tummar och tår för att allt går bra och att du mäktar med!

    Stor varm kram!!

    SvaraRadera