torsdag, februari 24, 2011

Filbyte

Idag är sista dagen i Blomsteraffären. Dags att säga "hejdå" till praliner, goda ostar och härliga blommor. Om jag kommer att sakna det? Yes. Very much.
Nu ska jag ju inte flytta till månen eller Mars så visst kommer jag att hälsa på. Shoppa lite. Fortsätta njuta av Amedeichokladen, lakrits/citronpralinerna och en mugg varm Venchichoklad då och då. Men det blir inte detsamma. Inte alls.
Jag är glad att jag fick chansen att vara här, få bli starkare och modigare i en härlig miljö. När man varit sjukskriven länge som jag har varit är det svårt att hålla modet uppe ibland, att våga tro på att det en gång ska bli bra. Tack fina Anna för timmarna hos dig!
Så,
jag styr alltså kosan mot datavärlden igen. Tillbaka till kontoret. Arbetskamraterna. Fikastunderna. Just ja, arbetsuppgifterna. Har fått frågan vad jag tycker egentligen. Jag tycker det känns bra. Jag är ledsen för att det tog så lång tid att komma på vad det är för "fel" på mig, att det är svårt att diagnostisera Kroniskt Trötthetssyndrom. Och så klart är jag ledsen ibland för att jag har just det. Att tanken på att aldrig bli frisk gnager hål i huvudet på mig vissa stunder. Å andra sidan har jag ingen dödlig åkomma. Jag är "bara" begränsad och måste lära mig det. Livet går vidare.
Stegen tillbaka till arbetslivet kommer att gå i snigelfart. Med en bra läkare (äntligen),  en bra handläggare på försäkringskassan (äntligen), förstående chefer och informerade arbetskamrater vågar jag tro att det ska gå vägen. Jobba och måla. Låter väl som en bra kombination? Det satsar jag på!

"For my kids!"

9 kommentarer:

  1. Det kommer gå om förutsättningarna finns, det är ju det som behövs.
    Fin tavla! Varm känsla.

    SvaraRadera
  2. Underbar tavla!
    Önskar dig all lycka till på din väg tillbaka in i arbetslivet. Skynda sakta och hämta kraft i de sakerna du mår bra av. Måla hör väl dit misstänker jag ;)
    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Vad härligt det låter. Att du känner tillförsikt inför att gå tillbaka till ditt gamla jobb. Och att du hittat en bra läkare och en bra handläggare. Sådana växer inte på trän, bra handläggare alltså.

    Att vänja sig vid att man är begränsad är svårt, men det går. Man vänjer sig till slut och då blir det rätt bra. Det är just det som är hemligheten, att lära sig vad sina begränsningar går.

    Vilken underbar tavla. Den skulle jag kunna tänka mig att titta på varje dag och bli glad av. Kram

    SvaraRadera
  4. Fin tavla! Det kan inte vara lätt, men vad bra att ha en diagnos. Och mycket hjälp som du beskriver. Jag kan verkligen vara glad att vara frisk.

    SvaraRadera
  5. Det låter som om du har läget under kontroll och är beredd på det nya livet. Lycka till!

    SvaraRadera
  6. Helt underbar tavla!! Jag tror du fixar det, bara du tar det i snigelfart. Nattikram

    SvaraRadera
  7. Tror på dig ... känn efter och bli lycklig av det!

    SvaraRadera