tisdag, januari 10, 2012

Håll tummarna lite till!

Tant går från klarhet till klarhet. Inte nog med att jag "anföll" skolpersonalen dagen INNAN skolstart, lite startchockade blev de allt, i morse var jag uppe med tonåringarna och vinkade adjö till dem. FAST jag har semester och alltså helt lagligt skulle kunnat ligga kvar i sängen och sova min skönhetssömn. Men jag är tydligen vacker så det räcker för vid pass 7 orkade jag inte ligga kvar.
Lilla Syster hade då hunnit med en "kokahavregrynsgröt-chock" i mikron, Store Bror hade drällt blåbärsoppa som i ett vasaloppsspår från köket till vardagsrummet men jag, jag bara log! Nytt drag från mig kan jag säga. Lite överraskade blev de allt, de små liven. Ja. Sen gick de då till skolan.
"ÄNTLIGEN"! kan jag ju tycka. Loven blir lite långa ibland.....
SEN började det verkliga arbetet.
Nya kylen och frysen levererades och står i detta nu väl dolda i kartong mitt i köket. Här har dammats, skrubbats och fixats i köket och nu var jag tvungen att ta en paus. Måste tänka ut var brödkorgarna och flingorna ska ta vägen eftersom det inte är överskåp på det nya.
Thank God för minusgrader! Frysvarorna klarar sig ett tag till ute på verandan. Tar tid att tänka ibland.

I pausen har jag beställt en ny målare! Tada! Och det är här de hållna tummarna kommer in! Ni som varit här förut vet ju hur illa det gick förra gången. Jag behöver några tumhållare även i denna fråga. Målaren är denna gång noga utvald. Han har fattat det och jag har bedyrat att han inte ska känna några särskilda krav (hehe) och han darrade inte det minsta på manschetten när jag visade vägg- och trapphelvetet för honom utan kom direkt med en vettig lösning.

Nåväl. Jag är en snäll människa och litar på Tommy Målare. Han kommer att göra ett finfint jobb. Det kan ju rimligtvis inte bli sämre! Men ett par hållna tummar skadar säkert inte!


Bestämde mig trots allt för att ha det fint till jul så Adam och Eva hängdes upp på nytapetserade, överspacklade väggen. Det ser alltså ut så här nu och har gjort så sen målaren slängdes ut. Nu ska det bli ändring...........

Mitt hatobjekt. Fast vackert mönstrat. Men mina fina tapeter.............

9 kommentarer:

  1. Ja det ser ju för j-ligt ut, men Adam och Eva var verkligen jättefin! Den nya målaren MÅSTE ju bara vara bra, den andra var ju sämre än en amatör på lägsta nivå!!! Håller verkligen tummarna!!!!

    SvaraRadera
  2. MEN HUR SER DET UT???
    Håller alla tummar jag har för att det blir fint och ordentligt gjort nu med ny målare. :D

    SvaraRadera
  3. Ezter: Tack för hållna tummar!

    Gafflan: Har du missat 2011.s värsta målare???? Tack för hållna tummar även från dig! :)

    SvaraRadera
  4. Nu har jag tittat på ditt inlägg och jag är chockad! Jag är väldigt tacksam för att jag och maken kan tapetsera och måla för hantverkare är ju inte gratis och den du hade kallar inte jag för målare, snarare målarkludd.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Gafflan: Ja du Gafflan! Det gick jag på världens bluff! Men man lär sig!

    SvaraRadera
  6. Men gud hur det ser ut! Å det där ska vara proffs gjort?? Bedrövligt!
    Jag fortsätter att hålla tummarna :)
    Kram

    SvaraRadera
  7. Jag beundrar dig för att du står ut med att titta på den där väggen. Jag får myrkryp i hela kroppen då jag ser den och skulle nog rivit ner rubb och stubb i ren desperation.
    Nu håller jag båda tummarna för att den nya målaren är superduktig och noggrann.

    SvaraRadera
  8. Det är bäst att Tommy målare sköter sig för annars får han ett gäng galna bloggtanter på sig. Hoppas verkligen att det blir bra nu.

    Nu fattar jag ju varför jag vaknade efter 5 timmar och inte kunde somna om. Jag är tydligen också tillräckligt vacker.....:-)

    SvaraRadera
  9. Fullständigt crazy! Håller tummarna så klart!

    SvaraRadera