torsdag, januari 19, 2012

Islossning pågår!

Jaja. Man kan väl ändra sig?
Mötet med skolan blev ett bra möte så där behövde jag inte ändra mig ett endaste dugg. Alla överens. Check. So far, so god till nästa avstämning. Frågetecken blev utropstecken och det gillar vil
Sen var det läkarbesöket. Därav "man kan väl ändra sig"?????
Jomen den här "stelopererade axeln". Haver stelnat just p g a spänningar. NÄMEN?!  Spänd hela jag tyckte doktorn. Och då känner jag mig avslappnad mot förut........
"Ingen inflammation"?
"Nej. Ingen inflammation"!
"Men alla antiinfla......."????
"Kan du sluta med. Bums. Hjälper inte. Kommer inte att hjälpa".
Vad gör man då? Blundar och inte låtsas om att jag igår skrev att jag är så himla trött på att höra att ALLT beror på psykisk ohälsa?
Nä.
Jag backar. Konstaterar dessutom att just det här läkarbesöket var nog det bästa på flera år. En kunnig doktor, jag förstod vad han sa, och han hade avsatt tid TILLSAMMANS med en sjukgymnast.
"Vad i hela friden" undrade ju jag och dr förklarade att han i förväg läst min journal och nog trott att en sjukgymnast var bra att ha med.
SÅ ska en gammal kärring slipsten dras!
Ett föredöme för sjukvården!
Nu ska här sägas att jag aldrig stött på denna läkare förut. Han var ny. Hyrdoktor. Kunnig. Gick igenom hela mig kan jag säga, hur jag stod, satt och låg. Tittade och hummade. Klämde, drog och böjde.
Och så gjorde sjukgymnasten sitt. Drog, böjde, klämde, visade och förklarade.
Det ska nog gå att få loss min arm. De trodde båda två att jag har lite bråttom med tillfrisknandet. Att jag gärna vill vara lite bättre, friskare än vad jag är. Egentligen.
När jag så förklarade att livet kantrat lite grand, att FK jagar mig och jag så gärna vill bli frisk och pigg igen så förklarade han lite till.
Men han gav mig hopp. Hopp om att armen kommer lossna om jag bara gör som han säger. Så jag som är en lydig flicka gör som han säger. Ska bland annat rulla tennisboll på skuldran. Ståendes mot en vägg. Massage liksom........ Lite "Baloo kliar sig på ryggen mot en palm"-stuket. Spännande!
När allt är klart ska jag smascha bollen. Det här setet ska jag vinna!

8 kommentarer:

  1. Vad bra! Vad kul att skolmötet gick så bra! Och GRATTIS till en huvudet-på-spiken-doktor! Visst är det skönt när man märker att de bryr sig! KRAM!

    SvaraRadera
  2. Vad glad jag blir. Glatt överaskad :)
    Hoppas du får behålla den doktorn.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Måste vara guld värt att få träffa en sån doktor! Hoppas nu att dom får till dina stela leder.
    Och så skolan då. Det måste kännas som en bra dag.

    SvaraRadera
  4. Kram! Tror att allt ska bli precis hur bra som helst! Ge det tid!

    SvaraRadera
  5. Ja jävlar du, plötsligt händer det och det är naturligtvis 2012 som är vårt räkmackeår! Du har rätt, man kan ändra sig, aldrig försent.

    Yippiekayey

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig läkare. Vi har också turen att ha en bra och påläst läkare. Det är guld värt. Och så bra att även skolmötet gick som på räls. Det är nu räkmackeåret har börjat!

    SvaraRadera
  7. Härliga nyheter! Inte att du har stelnat utan att du träffat en vettig dr. Det är det bästa man kan ha, en dr som bryr sig.

    Min dr är väldigt bra. Jag blev lite ledsen ett tag då han sa upp sig och började som hyrläkare i en annan del av landet men i höstas kom han tillbaka och startade upp en alldeles ny hälsocentral. Gissa vem som var typ först med att teckna sig som patient där? ;) Nu är han min dr igen och jag känner mig trygg.

    Han kom med förslaget att jag skulle testa något som heter Basal Kroppskännedom. Det är en sjukgymnast som lärt mig det och det är väldigt bra och skönt för kroppen. Mjuka försiktiga rörelser som får spänningar att släppa och samtidigt bygger musklerna.

    Lycka till med bollrullningen! :)

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Har du dina skuldror så där lååååångt ner som där Baloo kliar sig?! ;)

    Skämt åsido, härligt att du fått en sådan bra doktor. Sätt "tracking" på honom ifall han försvinner!! ;) Och fantastiskt med utropstecknen vad gäller skolan. Är så glad för er skull!

    Jag är övertygad om att så många, som blir jagade av FK, får så onödigt mycket spänningar i kroppen.. som bara förvärrar läget! :(

    Skickar en kram och önskar få se dina målade alster här på bloggen.. Kram!!!!

    SvaraRadera