söndag, januari 27, 2013

Gnällbältet calling

I vår kommun har det beslutats att man ska följa skolverket till punkt och pricka och därmed är skidresor med skolan ett minne blott från och med i år. Nu väntar jag bara med spänning när kommunen beslutar att följa övriga skollagar och regelverk till punkt och pricka så att ungar med särskilda behov får den hjälp de behöver och har rätt till utan att föräldrar och nämnda ungar behöver kämpa ihjäl sig och stånga i väggen.
Det ska väl inte dröja så särskilt länge då? Man verkar ju vara på G och sätta P och punkt för en del.
Skära ned föreningsbidragen till exempel till nada och pyttelite. Strax är de klara med det. Så höjs medlemsavgifter för ungar som idrottar med det ena och det andra och alla är nöjda och glada?
Alldeles om en annan strax har dessutom alla politiker i kommunen fått läsplattor så arbetet för dem ska underlättas och de ska kunna tillgodogöra sig information på ett helt annat sätt. Att skicka pappersluntor till dem är nämligen jättedyrt. 90 000 kostade det visst till aprilmötet 2012 enligt lokala blaskan.  Man kan ju undra vad de har skickat? Stentavlor med information inhuggen för hand?????
Förresten. 90 000 räcker väl nästan att skicka stans samtliga högstadieungar till Romme för skidåkning en dag? Vad jamsar de för? Problems solved då, det borde ju bli portopengar över vid läsplattornas införande. En liten omfördelning. Kanske????
Ja. Det här inlägget borde väl gå under inlägg "ettjäklagnäll" från ensamstående, för tillfället kvaddad tonårsmorsa som tappat sugen lite grand på grund av allt möjligt. Som bland annat tyckt det varit roligt att kidsen som gillar att åka skidor har kunnat det med skolan, fina idrottslärare och kompisarna då jag har svårt att få till fjällresor för egen del. Nu är det inget måste i livet, att åka skidor. Jag vet det. Ibland är det bara skönt att tänka lite egoistiskt.
Så.
Idag är vi ändå glada för att järnkylan släppt sitt grepp och det bara är -6 grader. Rena vårvädret. Jag har kunnat gå nerför trappan utan att grina av smärta och det är ett stort steg. I alla fall för mig.
Missade avsnittet av Sjärnorna på Slottet igår så det ska jag strax gotta mig åt. Har gillat den här säsongen stenhårt.
Ja det var väl allt från gnälliga Radhuset idag.
I morgon är en annan dag.
Over and out.

2 kommentarer:

 1. Vad skönt att din svanskota börjar bli bättre! Politiker är alltid värda mycket mer än elever :( Skandal!
  Stjärnorna på slottet- ja denna säsongen har varit mycket bra! Mysigt och varmt, inte bråk och gnäll!

  SvaraRadera
 2. Att säga vad man tycker om saker och ting är inte nödvändigtvis gnäll.
  Särskilt inte om man har skadat svanskotan!

  Markattan

  SvaraRadera