lördag, januari 19, 2013

Lördagsfix

Nyklippt. Äntligen! Befriad från en pälsmössa. Kanske lite dumt när termometern visar -15 grader men jag har min gamla basker, jag. Värmer skönt den. Jag får gå med lagom avstånd till kidsen om de skulle råka befinna sig på samma trottoar som jag. Vi har nämligen inte samma smak vad gäller huvudbonad. Heller.
När jag ändå var hos frisören fick hon plocka mina ögonbryn. Aj, oj, jätteont igen. Med jämna mellanrum fick hon avbryta för jag måste nysa. Konstigt ställe att ha nysnerver på. I ögonbrynen. Nyfrissad och nyplockad åkte jag sen till Ica Maxi. Efter 10 minuter kom jag ihåg varför jag inte åker dit på lördagar utan brukar spendera söndagseftermiddagarna där. Det är nämligen där stan är på lördagar. Folk, folk och ännu mer folk. Borde anat något när kundvagnarna nästan var slut........
Men har man gett sig in i leken får man ...... tåla att bli påkörd av arg farbror för att jag stod i vägen, upptryckt i ostdisken av en annan arg farbror. Bli snuvad på sista krossadetomatburkarna av stressad dam, få en purjolök i skallen av ett purjolöksvevande vrålande barn i en kundvagn och glömma köpa kex till den vansinnigt goda ädelosten jag ryckte åt mig.
Så småningom kunde jag ratta hemåt med varorna och ja, var lite svettig faktiskt. Vilket inte blev bättre när jag kom hem och konstaterade att katten fixat eget lördagsgodis. Världen är nu minus en svart fågel och den låg parkerad så fint på dörrmattan.
Resten av dagen, det är nu nästan kväll, tänker jag inte göra annat än att försöka få upp värmen. En fjärrvärmeväxlare krånglar, igen, och i radhuset är det nu 18.2 grader. Är glad för att jag kom ihåg att köpa värmeljus, de behövs idag!

7 kommentarer:

 1. Så där spännande är det aldrig i min mataffär. Orättvist.

  SvaraRadera
 2. Nilla: Byt affär! Spännande vill man ha!

  SvaraRadera
 3. Fy för att handla samtidigt som alla andra!
  Ta en varm filt om dig och häll upp ett glas vin!

  SvaraRadera
 4. Bra Cina! Mys in dig riktigt :)

  SvaraRadera
 5. Jag blir glad när jag läser,
  Framförallt för att det inte är jag som handlar i den här familjen..... :-)

  SvaraRadera