lördag, januari 05, 2013

Singelfundering

Det här med singelliv. Är det så himla enkelt? Egentligen? Jag menar, förut visste man ju precis hur allting skulle vara. Nu är allting så konstigt och uppochner. Man ska bestämma själv. Vilken del av morgontidningen ska läsas först på lördagsmorgnarna?
Ska första koppen vara te eller kaffe?
Glödlamporna. Byter jag till energilampa eller vanlig lampa?
Tvätta bilen. Guldtvätt eller diamant?
Ingen minimjölk i kylskåpet. Bara en sort: Grön. Märkligt.
Sen det här med granen. Om att vattna den. Här har man i 10 år tjatat sig blå på att det är mannen i huset som ska se till att det är vatten i julgransfoten. För det gjorde alltid min pappa. Nähärå. Den här julen skulle det vattnas av mig. Jättekonstigt ju.
Inte krockar jag med någon i köket heller. Alldeles gott om utrymme är det och hur jag än anstränger mig kan jag inte stå i vägen för mig själv och få en puss i nacken. Tro mig. Jag har försökt!
Tämligen samma fenomen i badrummet. Går inte att stå i vägen för mig själv där heller. (Ja. Har kanske försökt).
Och hur flirtar man? Jag bara frågar. De knep som körts i tio år på hemmaplan kanske inte ter sig som de mest moderna ute "på marknaden"? Hur ska man veta det? Och var i hela fridens dagar är "marknaden"?????  Var övar man? På vem? Var? Hur?
Alltså. Jag är mycket på ICA. Eller på föräldramöte. Eller så klart på jobbet. Ingen tid för marknad där inte. Det kan jag lova. Förresten. Kanske enda singeln på jobbet? Vart jobbar jag egentligen????  Ja. Och så klart hemma i radhuset då förstås. Av förklarliga skäl. Jag bor där. Tämligen flirtfritt för tillfället.
Det är mycket man ska vänja sig vid helt enkelt.
Nej. Det här är ingen kontaktannons. Bara ett enkelt konstaterande i all enkelhet en lördagsmorgon när jag valde del 2 av tidningen först för omväxlings skull. OCH ett hårdkokt ägg. Har aldrig hänt. Men nu så! Gick bra. Föränderliga tider!
Idag ska jag på bio med min systerson. Vi ska se Sune i Grekland. Systersonen tycker att jag ska gifta mig med Morgan Alling. Han tycker att moster ska ha en rolig kille. När jag sen säger att jag redan har det: Systersonen, skrattar han åt mig och säger att jag är lite tokig.
Ja. Jag är väl det! Fast jag tror att det underlättar lite.........
Ha en trevlig lördag!

8 kommentarer:

 1. Tack för dagens skratt! Du får nätdejta ;)

  SvaraRadera
 2. Jag antecknar alla frågorna så går vi över dom när vi ses.

  SvaraRadera
 3. Lördagsmorgon - grått och trist. Ingen frukost framdukad - visst ja, herrn skulle någonstans redan halv nio. Min halva grape stod i kylen och även en skivad kiwi, teet i kannan hade svalnat men det ordnades med en minut i mikron.Ensam vid frukostbordet, lite trist men jag läste tidningen och gick sen in till datorn. Det första jag läste var ditt inlägg. Det kändes som om livet hade backat 30 år. Jag kände igen mig i mycket av det du skrivet.
  Du har en underbar humor och distans till din tillvaron. Jag blev på gott humör. Nu har jag kastat bort vissna julblommor, piffat till dem som finns kvar och
  sitter här i morgonrocken - fast det snart är lunch.
  Tack Cina för att du räddade en trist morgon.Jag hoppas att du finner en ny käraste men till dess - singellivet har sina fördelar - i alla fall några år.(fem år för min del)
  Ha det bra och god fortsättning på det nya året.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 4. Du har ett "fångande" sätt när du skriver. Dina rader fångar och berör...
  Kanske dags att skriva en bok ;)
  Jag kan tänka mig att omställningen från tvåsamhet till... ensamhet är ju fel ord, du har ju barnen, är just en stor omställning.
  Kram fina du och puss i pannan!

  SvaraRadera
 5. Ezter: Varsågod! Nja. Jag väntar nog ett slag.....

  Nilla: Bra!

  Polargrevinnan: Åh! Jag gillar att rädda morgnar! Tack! God fortsättning till dig med! Kram!

  Carina: Tackar! (blir lite röd....) Omställningen är svår, helt klart, men alternativet skulle varit ännu svårare så det är bara att bita tag i verkligheten. Kram och tack för puss i pannan! Värmer!

  SvaraRadera
 6. Singelliv. Precis när jag hade bestämt mig för att bli singelpingla, det tog faktiskt några år för mig att tänka på mig som singel, så träffade jag Esset. Men jag har förstått att livet har sina ljuspunkter. Tokig hjälper säkert!

  SvaraRadera
 7. Singellivet har sina fördelar precis som duolivet. Säger lite som Spader. När jag väl vant mig vid att vara singel så var det en "Varghane" som dök upp helt oplanerat. Tur det inte var en kontaktannons för då hade jag aldrig svarat: "Liten fet, skallig man med dålig ekonomi.".....:-)

  Plötsligt så händer det! Vad som händer får man se när det väl händer!

  SvaraRadera
 8. Spader Madame: Tokig hjälper absolut! ;)!

  Cicki: Haha! Man vet aldrig vad som händer!!!!!

  SvaraRadera