torsdag, januari 31, 2013

Poäng till mig!

Gick väl på ett försäljartrick härförleden via telefonen och vips, bums, bas var jag medlem i en bokklubb. Aaaagggghhhh. Att jag aldrig lär mig. Det ska ju avbeställas, månadspaketen. Oj vad jag inte har gjort det utan det har ramlat in det ena bokpaketet efter det andra och varje gång har jag blivit förvånad.
"Va"?
"Redan"?
"vad är det här"????
"men jag har väl inte fått månadskatalogen..........."
Så klart jag har. Men glömt bort. Och får skicka tillbaka bokpaketen för egentligen vill jag inte vara medlem i en bokklubb. 
Tills igår.
Månadskatalogen för februari har jag envist haft på soffbordet för att inte glömma bort. Nu tänker ni att det är väl bara att avbeställa på en endaste gång den dimper ned i brevlådan så är det fixat, klart och borta.
Mnja.
Jag fungerar inte så. Jag när dock en dröm att en gång bli en organiserad, välplanerad människa men vid pass 50 får jag väl förstå att det kommer att stanna vid en dröm.
Jag lever ändå i ett organiserat kaos kan man väl säga. Vet var jag har grejerna men kanske inte alltid vid rätt tidpunkt. Har hänt att julgardinerna rasslat fram lagom till påsk.
Har schema och struktur för Store Bror men resten....... tänker att det är bra att han får öva sig på att det inte alltid blir som det är tänkt och jag övar på att ordna och schemalägga det viktigaste. En slags kompromiss. Och så har vi övat oss på den lilla egenskapen också. Av bara farten.
Men nu är febrauri månads bok avbeställd och klar.
Vuxenpoäng till mig!

5 kommentarer:

  1. Hur är det möjligt att högintelligenta kvinnor som du och jag tackar ja till medlemsskap i bokklubbar via ett telefonsamtal??? Jag fattar inte det.
    Min bokklubb ringer och frågar vad jag ska beställa 'den här månaden'. Sist sa jag att jag inte kan läsa nuförtiden för att jag befinner mig i en skilsmässa och då slapp jag beställa.

    SvaraRadera
  2. Jag har gått på det jag också, men inte nu! Värdelöst!

    SvaraRadera
  3. Underbart inlägg... och det där med organiserat kaos känner jag mer än väl igen. Särskilt när det gäller tider. Spelar ingen roll ibland att ajfånen plingar. Det har hänt att jag lagt in påminnelser FEL dag eller FEL vecka. Men som du säger är det väl bara att gilla läget och så länge det inte sker några större katastrofer får vi vara tacksamma.

    SvaraRadera
  4. Ha ha ha! Det är därför jag inte går med. Fysiskt omöjligt att komma ihåg. Huvudet är liksom för runt för det.

    SvaraRadera
  5. Nu var det länge sen jag var med i en bokklubb men det finns många Svalan böcker i min ägo beställda från tidigt 60-tal och flera år framöver. Nu för tiden beställer jag pocketböcker på Adlibris och telefonförsäljare har jag äntligen lärt mig att säga nej tack till.

    SvaraRadera