söndag, oktober 04, 2020

Långmutter, tölt och kanelbulle

I morse blev jag hämtad 09.00 av Store Brors sambo. Jag hade bokat in en ridlektion hos hennes mamma som driver ett ridcenter med islandshästar. Det var en födelsedagspresent från mig till mig.
Det var på lite skakiga ben jag hjälpte till att göra iordning Hrodur, min kompanjon den här lektionen. Det var jättekul att rida. Det var mycket länge sen jag kände en sån lyckokänsla rakt igenom en hel timme under en aktivitet. Jag kunde inte sluta le! Skritt och tölt, halt, snett igenom och stanna på medellinjen. En timme hårt jobb och lycka.
Mmm. I morgon kommer jag säkert känna av både rygg, höft och ben men det var det värt. 
Väl hemma igen skulle jag montera en spaljé på det målade uthuset. Smultronklematisen som klipptes ned inför målningen (tre gånger ....) hade växt åt alla håll och kanter i rabatten så det var verkligen dags. Jag klurade en stund och rotade runt i garaget efter något att använda som distans, nåt som håller ut spaljen från väggen en liten bit. Jag hittade några ”långa mojänger” med hål så jag kunde slå en spik igenom. Jag klättrade upp på en stege, spikade och grejade och fick upp spaljén alldeles av mig själv. När Hjärtat kom och kollade sa han att jag använd långmuttrar som då är precis som det låter, långa muttrar. Så lärde jag mig det.

På seneftermiddagen kom jag på att det ju är kanelbullens dag så Hjärtat fick den äran att bjuda mig på kaffe och bulle på ett fik. Ett häst-fik, Stömsholms markenteria, vilket ju passade bra denna höstiga häst-dag.
Jag lär somna ovaggad i kväll, mycket nöjd med dagen.



Hrodur och jag.



En spaljé uppsatt med långmutter. Nu håller jag tummarna att den hänger kvar!



Utsikt vid hästfiket. Höstigt och fint.

2 kommentarer:

  1. Vad kul! Själv är jag rädd för hästar, men förstår att du ridit innan. Kanske detta blir ditt nya intresse, din må-bra grej. Islandshästar verkar roligare att rida än andra hästar.
    Bra jobbat med spaljén! Bra kvinna reder sig själv.
    Ha en fin kväll och sov gott snart!

    SvaraRadera