söndag, maj 30, 2021

Barnbarnshäng och dammfix

I fredags åkte jag till Hallstahammar och Åsby trädgård. Himmelriket för en trädgårdsnörd som mig. Tre timmar senare hade jag köpt två amerikanska blåbärsbuskar, en klängros, en klätterhortensia, näckrosor och flytväxter, krukor, en radda småplantor och tillbehör. Med betoning på tillbehör. En säck näckroslera väger bly .... jag fikade också. En välbehövlig paus.
Nu ska allt planteras. Behöver lära mig ordet ”lagom”, är mer lite av allt eller inget. 
Så.
Igår morse var jag uppe tidigt och grävde en grop för klätterrosen men hann inte mer än så. Var medbjuden till Största Systerns svärföräldrar på landet för en utomhusdag och det ville jag ju inte missa. En skön, härlig dag på landet. Den första mormorspromenaden ägde rum tills det lilla livet tyckte vi kom för långt från mamman. Jag ilade tillbaka till huset med en onöjd pyttebebis i vagnen som blev lugn och glad så fort hon hörde sin mors röst. Ja, vi roade oss sen med att gräva upp näckrosor, ännu fler till dammen, beundrade nya växthuset och drömde om det i exakt tio sekunder tills jag kom på att jag har projekt så det räcker ...
Lördagskvällen ägnades åt dammfix och jag tycker själv att jag fick till det riktigt bra. 
Idag har jag så fått ned den nya klätterrosen i jorden vid portalen och även flyttat dit en äldre ros. Hjärtat har meckat ihop hammocken. Nu kan vi gunga i den och lyssna på porlandet från fontänen. Superlyx.
Mors dag. Haver pratat med alla kidsen, Lilla Systern var här och fikade. Mysig dag.











En helg går fort ....

5 kommentarer:

  1. Låter som en väldigt bra helg! Hur är det med Hjärtat nu?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma. Det händer inte mkt. Ny tid bokad hos annan läkare, annan vårdcentral.

      Radera
    2. Lika bra att kolla en gång till. Tråkigt är det! Hoppas han blir bättre snart!

      Radera
  2. Svar
    1. Tack! Det börjar arta sig som jag vill ha det :). Snart kan du komma och hänga här!

      Radera