lördag, maj 01, 2021

Sköna Maj är här

Idag skriver vi maj och det är en försommarmånad. Det betyder att jag klarat den långa, jobbiga, knasiga och deprimerande VÅREN. 1-0 till mig. Nästan. Jag har varit sjukskriven en vecka eller två, några kortis-dagar för migränen men från att ha varit långtidssjukskriven i perioder är detta ett steg i rätt riktning. Jag är glad över det iallafall, men riktigt bra mår jag inte ändå.  
Igår var jag på Kroppsbalansering. Först pratade vi om mina besvär, sedan låg jag på en brits och scannades av med hjälp av triggerpunkter, som akupressur. Han hittade en del, ganska många blockeringar. Överraskning? Inte för mig. Jag känner att det är kaos i min kropp. 
De olika punkterna på kroppen behandlades genom tryck. Satan i gatan, vad det gjorde ont. Tårarna och svetten rann och han frågade om jag stod ut. ”Yes” sa jag och fortsatte stå ut. 
En märklig sak. Han skulle trycka ned min arm och jag skulle stå emot. ”Plättlätt” tänkte jag. HAHAHA. Inte alls. Sedan tryckte han på speciell punkt som stod för nåt ett antal minuter och så gjorde vi om det med att trycka arm. Och då kunde jag stå emot trycket. 
Behandlingen avslutades med en kiropraktisk behandling, ”tryck och knak”, det värsta jag vet, men det gick bra och var skönt. Min onda höft small som pistolskott och smärtan gick från 8 till 4 på en gång. Får se hur länge det håller i sig. 
Två timmar senare var behandlingen över. Diagnosen var låggradig inflammation med blockeringar, magnesium- och zinkbrist. Jaha. Något jag redan varit på spåren, frågat min vårdcentralläkare om som bara fnyst åt de funderingarna. Ok. Alla blir saliga på sin tro.
I alla fall. Återbesök om tio dagar om jag vill. Tills dess, låta bli mejeriprodukter. Och skumbananer. Nog det svåraste .... 
”Okey'rå” sa jag och gick hem med förmaningar om att dricka mycket vatten och vila. 
Jag hann hem. Började känna mig yr och mådde illa. Sen bodde jag i badrummet i två timmar och hängde över toastolen. Kräkas är det värsta jag vet så fy och usch. Jag blev faktiskt lite skraj. Vad hade jag gjort??? Släpade mig till soffan och var helt urslut, ville bara sova.
Jag skrev sms till behandlaren som svarade direkt att det var en kraftig reaktion på behandlingen och att det betyder att min kropp svarar och att det är obalans.
Tacksam och lugnad för snabbt svar gick jag och la mig. Sov i tio timmar. I morse vaknade jag med huvudvärk from hell, missmodig klev jag upp men efter en halvtimme klingade huvudvärken av. Minns inte när det hände sist av sig själv. Brukar alltid få medicinera med nässprej eller injektion.

Jag vet. Det här kan ju låta som hokus pokus. Men jag tror på kroppens självläkande om man underlättar för den. Det jag provat hittills hjälper inte och jag vägrar bli en bitter, värkande surtant. Det måste finnas en väg. Det tror jag på. 
Så jag åt inte den supergoda grekiska youghurten i morse. Jag åt min egna glutenfria müsli med mandelmjölk, hallon och ett ägg. Jag överlevde ändrad frukost men inte utan skav. Är man vanemänniska så är man. Nåväl. Dag ett utan mejeriprodukter. 
To be continued.

En av kidsens kusiner fyller 24 idag, hip hurra. Vi kan inte ses men jag har hissat flaggan och skickat bild. 
En lugn lördag. 


2 kommentarer:

  1. Huvudsaken att du känner att det verkar fungera. Vad vetenskapen säger är mindre viktigt. Håller tummarna att du mår fortsatt bra!

    SvaraRadera
  2. Kroppsbalansering ska jag genast googla. så bra att du inte ger upp, Cina!

    SvaraRadera