fredag, maj 28, 2021

Tacksam

Igår fick jag min första spruta mot covid. Jag hade bokat tid i Strängnäs på kvällen så det blev en kvällsutflykt. 
Med hälsodeklarationen redo lotsades jag in i lokalen, en stor idrottshall, fick sprita händerna och hälsades välkommen! Jag registrerades, fick gå till en station, ta-på-skoskydd-stationen och sätta mig på en stol. En glad ungdom trädde på skoskydden, det fick vi inte göra själva och så följde jag gul linje i golvet in till vaccinationshallen. Träffade en läkare som hälsade mig välkommen på nytt, sa att han var glad att jag valt att ta sprutan och berättade om dos 2 och så blev jag anvisad ett bås där en supertrevlig sköterska gav mig injektionen. Snabbt och smidigt. Därefter lotsades jag till den sista stationen, vänta-15-minuter-stationen, där man ställt ut x antal stolar på rad med behörigt avstånd, stora klockor så vi kunde hålla reda på tiden och en liten duo som spelade musik, pausmusik helt enkelt. Hur lyxigt som helst. Där satt vi på rad, mun- och skoskyddsklädda, spritade händer och nyvaccinerade. En liten klick mitt i historieboken om den här pandemin. 
Jag är så tacksam över att jag bor där jag bor, att alla de här människorna ställer upp och om och vaccinerar oss. Jag vet vilket jobb det är i kulisserna, ett enormt arbete läggs ned för att det ska fungera. Nya rön kommer, man behöver planera om och gör det. Personal i olika kategorier, material, datorer, uppkopplingar, parkeringar m m. För ett år sedan visste vi inte om det ens skulle finnas vaccin, igår satt jag där i denna stora hall och kände mig: tacksam. 
Nej, det kanske inte var den lättaste plätten att få tid. D v s jag fick försöka ett par gånger p g a hög belastning men so what? Det gjorde mig inget, När det inte fanns vaccin fanns det heller inga tider att boka. Rätt logiskt. Trist? Ja kanske. Men tvivlade jag på att det någonsin skulle bli min tur? Nope.
Skulle önska att massmedia skrev mer positivt om det här vaccinationsprogrammet, även om bakom-jobbet. Folk gör underverk. På riktigt. Vi har förmånen att bo i ett sånt land. Idag är jag oerhört glad över det. 

4 kommentarer:

  1. Mår du bra?
    Nästa torsdag får vi spruta två. Roligt att läsa och höra om hur olika det fungerar på olika ställen. Här fick vi vänta utanför, alla på avstånd. Sköterskan kallade in en och en, stick i armen, plåster på, lapp med information och ny tid i handen, utslussas och ny inkallad. Vänta ute 15 minuter. Allt som allt tog då 20 minuter, varav kanske två inomhus. Nu är det annorlunda när vårdcentralen inte ger vaccin längre. Då vet jag inte hur det fungerar, men det blir spännande att höra. Vi kommer få dos 2 på vc eftersom vi fick första där.
    Njut av helgen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag mår bra, lite öm i armen bara. Ja, det fungerar verkligen olika, ”min” region känns väldigt välorganiserad. Sen finns det ju folk som inte är nöjda men det är lätt att glömma bakom-jobbet. På det stora hela är det fantastisk att en sån här apparat fungerar.
      Trevlig helg till er med! ☀️

      Radera
    2. Jag tycker det fungerar fantastiskt här också! Vilken imponerande organisation 🤩

      Radera
  2. Håller med till fullo. Otroligt bra organiserat här också.

    SvaraRadera