torsdag, maj 20, 2021

”Akta dig för sågen”

Efter lite turbulens har jag lärt mig om spinal huvudvärk, att svärsonen ska akta sig för sågen och att färska tomater svider som eld i afte-sår i munnen. Det sista borde jag begripit, nu vet jag säkert.

Spinal huvudvärk kan uppstå som en komplikation efter bedövning vid kejsarsnitt och är enligt utsago från dottern 1000 gånger värre än migrän. Lindrades något vid sängliggande men ändå. Fasansfullt. Samtidigt som nyförlösta dottern kämpade med detta sågade sig svärsonen i tummen. Ända in i benet för att göra det ordentligt när han ändå höll på. Nämnda tumme visades upp för mig via FaceTime och det absoluta rådet blev en vända till akuten för rengöring och x antal stygn.

Jag tog resten av dagen ledigt och bistod mamman med det jag kunde göra, bära bebis, diska, koka kaffe, se till att allt hon behövde fanns inom räckhåll, hämta storpojkarna från dagis och skola och bara vara där.
Till slut blev huvudvärken olidlig och det blev inläggning på sjukhus där hon fick behandling som hjälpte ganska omgående. Bebis var med. 

Så. Nu kan de börja om. Utan huvudvärk och med en hel tumme. Jag andades ut och cyklade in till  stan igår kväll för att äta middag med lilla systern. Vi satt på balkongen i solen och bara njöt. Mysstund.

Idag är jag trött. Trött fast glad över att alla mår bra. 



Balkonghäng. Supermysigt.

1 kommentar:

  1. Oj, vad fort det händer saker. Tur att allt gick bra och att du kunde finnas till hands. Förstår att du njöt sen där på balkongen!

    SvaraRadera