tisdag, maj 11, 2021

Happy

Igår tränade vi på Gæðingafimi, som är en tävlingsform i dressyr för islandshästar. Vansinnigt roligt och vansinnigt jobbigt. Både ryttare och hästar var varma och trötta efter lektionen. Under en galopprunda tappade jag en stigbygeln så det blev lite svajigt ett tag men jag redde upp situationen och ramlade inte av. Nära men det hände inte.
Efter lektionen stod jag i hagen och lyssnade när hästarna mumsade på sitt hö, ett skönt ljud en ljummen majkväll.
Idag har jag varit på Kroppsbalansering med kineseologi igen. Intressant. Från och med idag ska jag utesluta även vetemjöl i kosten. Utan mejeriprodukter och vetemjöl på en öde ö. Kändes det som. Först. Men men. Jag ger det en chans. Magnesium, zink och B6 som tillskott. Jag fick övningar att göra för höften och min häl. Ja. Nu bråkar vänster häl också. Höft och häl, värst just nu. 
Får se om jag reagerar lika starkt denna gång som förra, inte helt omöjligt men jag ska bara vila ikväll. Blev trött av behandlingen. Avslappnad.
Ute känns det sommar. Bara det är ju en humörhöjare. Snart, snart kan jag plantera allt jag tänkt. Sommar. Smaka på det! 

5 kommentarer:

  1. Jag googlade faktiskt kroppsbalansering, men hittade ingen här. Tur var kanske det, skulle ha väldigt svårt med sån diet. Ingen pizza! Och ingen mjölk. Men å andra sidan kanske det är vad jag skulle behöva. Ska bli spännande att höra om dina resultat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Googla kinesiologi - där står om den behandling jag gör, ungefär.
      Ja, tänkte först om kosten ”hjälp” men det går bra. Har skafferi och kyl fyllt med bovetemjöl, mandelmjölk m m. Nya grejer för mig men spännande. Tänker också att det är en prövotid och om jag grejar 80-20 är jag nöjd där 20 är som vanligt.
      Efter två veckor är jag något bättre i min höft. Drar inga växlar på det än, men märkt en liten förbättring.

      Radera
  2. Det låter spännande och samtidigt svårt att avstå allt, men hjälper det är det självklart värt det.
    Håller tummarna! I morgon blir det Smultronstället!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänker inte så mycket ”avstå” utan ”hur kan jag byta ut detta”?. Det går lite lättare då.
      Fast. Vad jag ska byta ut nyrostad formfranska med smält smör, ost och marmelad mot har jag inte kommit på än. Riskaka med mosad banan är förvisso gott men inte lika gott 🤭🙂
      Tack för hållna tummar!
      Hoppas ni har mysigt på smultronstället 🌸

      Radera
    2. Nej, vissa saker är svårare än andra.
      Vi har det bra, lite grått idag.

      Radera