fredag, september 03, 2021

Ledig fredag

Äntligen fredag! Jag är så stressad och trött av jobbet, räknade verkligen ned till denna lediga dag. Chefssamtalet igår gick väl ganska bra, vi ska träffas  nästa vecka också. 
Jag drog en suck av lättnad efter arbetsdagens slut och cyklade hemåt i solsken. Denna vecka har jag cykla 49 km och från att cykla noll till det är jag supernöjd.

Idag har cykeln fått stå. Tog bilen till badhuset i morse för att möta upp simkompisen som vanligt. Efter vår frukost handlade jag lite frallor och bullar och tog med hem till Största Systern. Lilla N har varit hemma från skolan hela veckan p g a förkylning men är nu frisk. Och superpigg. Vi fikade, spelade spel och sen blev det ett väldigt spring i benen så han fick följa med mig hem. Vi tog vägen om blomsterhandeln på min gata, köpte lite ljung och en glass. Jaja, är det fredag och mormorstid så är det. På frågan vad han ville göra sen hade det lilla livet denna modesta önskning:
”Jag vill gå på kyrkogården och titta på de rika”.
Blomsterhandeln ligger mitt emot kyrkogården så det kom ju inte helt från ovan men ändå. Lite förvånad blev jag allt. Men vill barnet promenera på kyrkogården så gärna för mig.
Vi pep hem och hämtade Hjärtat först, vi bor helt nära så ingen rasande omväg och Lilla N hade ju en glass till Hjärtat också.
Väl på kyrkogården, den är väldigt stor, travade han raskt iväg och pekade på äldre, höga stenar:
”Där är en rik som har dött”.
Då förstod jag vad han menat innan, höga stenar till de rika. Så kan en sexåring tänka.
Vi besökte Hjärtats pappas grav, pratade lite om honom och Lilla N ställde frågor och var förundrad över att just här stod stenarna tätt och vart är han egentligen???
Sedan gick vi till minneslunden, där är så vackert med en damm, en liten fontän och lummigt. Vi satt i solen på en bänk och pratade litet om allt möjligt. Så klart en del frågor om döden och jag tänkte 
”Jisses, vad har jag dragit igång nu då”??? men han var inte ledsen eller ängslig, bara undrade mycket.
Efter detta lilla äventyr var det dags att återlämna barnet och jag drog en suck av lättnad när han berättade för henne vart vi varit och hon sa:
”Vad roligt, dit har ju du velat åka jättelänge”. Pust

Jor’å. Jag hann pussa på det minsta barnbarnet också. 
Efter lunch har jag sovit middag och strax ska jag plantera det vi köpte tidigare idag. Ljung och höstaster. Städa gör jag en annan dag.



Klurigt spel med Lilla N. Högtidsstund.

1 kommentar:

  1. Kyrkogårdar är spännande. Döden är fascinerande i en viss ålder. Äldsta klarade det dåligt, hon var vettskrämd att alla skulle dö. Grät var kväll.
    Jag har badat i sjön två dagar nu. Jag lär mig😉
    Njut av helgen!

    SvaraRadera