söndag, september 26, 2021

Söndag

Vaknade till strålande sol även idag men mina leder bråkade så det blev inget morgonbad i sjön. Jag badade inne istället, tappade upp ett varmt bad och mjukade upp kroppen så gott det gick. 
En kopp kaffe i uterummet med sällskap av katten efter det och jag kom igång så sakteliga.
Jag grävde upp en rabatt igår, mellan pionerna, det blir så mörkt där så inget växer så bra. Rabatten ligger också mot gatan, ganska osynlig, så jag ville piffa till den lite. Förra helgen gjorde jag en del. Grundade med markduk, ovanpå det sjösten och trädgårdsplatta. Jag är inte riktigt nöjd, ska klura lite mer där. Där jag grävde igår vill jag ha marktäckare, Rosenplister. De växer på annat ställe i trädgården så jag behöver gräva … ja. Så där håller jag på. Gräver, flyttar, gör om, gräver. Ren terapi.
Man kan ju faktiskt ordineras trädgårdsterapi, tänker på det ibland. Under min långa sjukskrivning för utmattning sökte jag till sådan behandling men fick avslag. Jag har min egna terapiträdgård idag. Tycker verkligen om att greja där.
Idag får jag ta det lugnt med grävandet och ägna mig åt mindre betungande aktiviteter. Klippa av dahliablommor, binda upp en ros och åka till mamma och fika t ex. Det ryktas om att hon bakat sin goda äppelkaka, den vill man ju inte missa.  



Pionrabatten in da making förra helgen. ”Burarna” är hemgjorda pionstöd och det blir mörkt emellan. Pionerna har jag klippt ned. 






Gårdagens mission: förberedde för marktäckare. 

1 kommentar:

  1. Som du jobbar! Önskar jag hade det intresset! Skulle vilja, men saknar drivet och inspiration!
    Sov gott!

    SvaraRadera