tisdag, september 07, 2021

Lite äldre, oklart om klokare

Sen sist har jag fyllt år. 59. Sista födelsedagen inom 50-talet och det känns …. väl bra. (Lite åldersångest kanske surrar lite i bakgrunden, jag ska ta hand om det).
Eftersom jag firade i söndags blev själva födelsedagen igår som en vanlig dag, jag cyklade till jobbet, jobbade, cyklade långa rundan hem, och åkte till stallet. Ridlektionen gick superbra, jag fick till hjälperna och hästen följde mig. Bra sak. Det har länge varit tvärtom. Sadlade och tränsade själv innan lektionen, lite pirrigt men det gick bra. En bra-sak till. Älskar timmarna i stallet, det är så mycket här och nu, det går inte att tänka på något annat. Mycket skönt för en hjärna som för det mesta är på högvarv från morgon till kväll. 
Kvällen avslutade jag med en kopp te i soffan och rester av en glutenfri rabarberpaj, lite glamour ville jag allt ha på min födelse’da. Och så pratade jag med alla mina kids, de är strösslet på tårtan! 

Imorse och igår morse lämnade jag Lilla N på skolan. Så mysig stund! Jag hade min cykel och han fick åka på pakethållaren med min hjälm på sig. Säkert inte helt korrekt transportsätt men både ungen och jag skrattade högt och han tyckte ”mormor, du är knasig”.
Ja, jag kanske är det. Knasig på många sätt och älskar att hänga med honom.
Väl framme vid skolgården vinkade vi ”hejdå” och idag ville han gå in själv. What??? Skulle jag bara gå? Ja. Det skulle jag. Hej och hå, det här med lämningar har jag kommit av mig med. 

Kvällens prövning blir att förbereda för en ny rabatt, jag fick så fina växter av mamma och Herr L i söndags som behöver tas om hand. Har funderat ut ett bra ställe helt nära äppelträdet där vi sitter och fikar på sommaren så de syns och kan njutas av. Gräva är dessutom bra för min oroliga själ, att ta i och jobba mig trött håller humöret i schack. 


Söndagshänget i uterummet. (De är inte så här suddiga i verkligheten, bild tagen genom fönster i farstun).


Blommor från mor.



Bästa presenten från kidsen! 

1 kommentar:

  1. Vilka härliga dagar ändå. Så mysigt att skjutsa lillaN på din cykel. Man måste få vara knasig ibland.
    Läs mitt inlägg idag, jag är så ledsen för Yngstas skull😭

    SvaraRadera