söndag, september 12, 2021

Trädgårdsfix

Idag inget bad. Regnet stod som spö i backen när jag vaknade så jag låg kvar en stund och läste bok istället. Mycket skönt.
Fixade frukost och bjöd mig själv på smoothie med banan, ananas, mango, grönkål, ingefära, citron och kokosolja. Toppade med pumpafrön, kokosflingor och hallon och det smakade väldigt gott!
På helgerna är det mysigt att dona lite extra med frukosten tycker jag. Och att äta länge. Kaffe såklart. Jag gör ingenting utan kaffe.
Jag och katten hängde i uterummet sen, det är mysigt när regnet smattrar mot taket, Får alltid lite semesterkänsla av det och idag kunde jag njuta av min nygrävda rabatt jag fixade till igår genom fönstren i uterummet. Försöker få till rabatter så att man ska se dem inifrån huset för att kunna njuta från alla håll. Denna nya rabatt grävde jag precis bredvid äppelträdet där vi sitter och fikar på somrarna, kommer att bli njutbart hoppas jag.
Annars denna regniga söndag behöver här handlas och jag ska laga lunchlådor till veckan. Räkor, lax och köttfärs ska jag förvandla till något gott tänkte jag. En middagslur står också på önskelistan. Det är åtminstone väder för det.



Så här mötte jag ut var jag skulle gräva den nya rabatten. Konstaterade att mattan var för liten och utökade måtten. Sen grävde jag …..



… och idag njuter jag av denna utsikt.



Rosenskärorna utanför uterummet blev ”lite” högre än vad jag tänkt och de blommar som om någon höst inte finns. Ju mer man plockar desto mer blommar de. I Rosa huset står buketter överallt, de är så fina.

1 kommentar:

  1. Så roligt med blommor att plocka in! De enda blommor jag skulle kunna plocka in är luktärt, men där kom knappt några. Nu är där kanske 10 blommor. Rekord hittills.
    Blev inget bad för mig heller idag, så du är inte ensam.

    SvaraRadera