torsdag, december 23, 2010

Dan före.....

.....dopparedagen stod det städning på schemat. Det blev inget av det då jag istället ringde min f d svärmor, barnens farmor för att önska God Jul. Hon går just under namnet "Farmor". Precis som i Bamse. Och precis som Bamses farmor är hon en god, klok och stark kvinna som dessutom gör världens godaste köttbullar! Nu bor hon i Andra Änden av landet, så vi ses inte så ofta och inte pratar vi så särskilt ofta i telefon heller. Men när vi gör det, som idag, tar det tid. Vi har mycket att avhandla, berätta, skvallra om, ojas, förfasas, skratta och önska varandra en sån där härligt God Jul som man önskar att människor man tycker om får ha. Mina barn kan skatta sig lyckliga över att ha världens bästa Farmor och det vet jag att de gör. Hon finns i deras hjärtan och de i hennes.
Så efter låååååååååååååååååångt samtal är det bara att konstatera att vi får fira jul ihop med lite dammråttor och oputsat silver? Som OM jag har något silver att putsa?????.....
Men julen handlar väl om det? Att umgås med nära och kära, bry sig om, inte att städa och feja.
Nu väntar en eftermiddag i pralin- och blomsterbutiken och det lär vara mycket att göra där idag!  Bara skojsaker!
Dammråttorna får vila i frid!

11 kommentarer:

  1. Vilket bra val du gjorde Cina!
    Det kan jag tänka att det värmde Farmors hjärta att prata länge med dig!
    Jag håller med, en mycket klok och snäll kvinna dina barns Farmor, min strandvän...
    Jag har inte heller städat särskilt mycket. Det är meningen att alla ska komma hem hit i morgon, men vi får se. Det beror ju på vädret. De kommer bara för eftermiddagen isåfall och ska sen till respektives föräldrar. Jag vill inte tvinga ut nån på dåliga vägar, så vi får helt enkelt se hur det blir. Jag tror jag överlever, men visst är det trist om det inte blir av!
    Ha nu en riktigt god, skön, avslappnad jul!

    SvaraRadera
  2. Bra prioritering!
    Och dammråttorna gläds åt att få fira jul i frihet och nån ska ju glädja dem också. Mina får också vara framme! Orkar bara inte trots att dammsugaren står i hallen! Näää det får vara!

    SvaraRadera
  3. Jag önskar jag också kunde ringa och prata en stund med barnens farmor och farfar. De var mina svärföräldrar i 25 år. Men de vill inte veta av mig efter skilsmässan, så jag skänker dem en tanke i stället. Trots allt så gillade jag min svärmor. I alla fall för det mesta.

    Ha det riktigt skönt nu med eller utan dammråttor. Kram

    SvaraRadera
  4. Det är just DET julen handlar om, att vara tillsammans och ha trevligt. Jag städade härom dagen men idag ser det ut som vanligt, alltså stökigt och efter i morgon lär det väl se ut som en soptipp men hey...det är mörkt när gästerna kommer och majoriteten har gammelsyn och dom yngre bryr sig inte bara dom får klappar så är allt bra. Det BLIR jul i alla fall Cina!
    Ha en underbart God Jul med alla nära och kära för det ska jag ha.
    Kramar.

    SvaraRadera
  5. Helt rätt! Vad gör en dammråtta för skillnad? Ingen positiv iaf, så jag är glad att du ägnade dig åt väsentligheter.

    SvaraRadera
  6. Ingen människa tänker väl på om det är städat eller inte på julaftonen, då finns det så mycket annat att fästa sin uppmärksamhet på, som god mat, julklappar och gott umgänge. God Jul!

    SvaraRadera
  7. Goaste Cina!
    En hälsning i juletid,
    Hjärtligt kram och julefrid!

    SvaraRadera
  8. Härligt att ni har så bra kontakt med varandra!!!
    Ja, det viktigaste är gemenskapen med varandra.. Det finns ingen utom vi mammor(o någon enstaka pappa kanske) som ens ser de där dammråttorna!!! Låt dem(dammråttorna) få julefrid, de oxå!! ;o)
    Julkramar!!!

    SvaraRadera
  9. Hoppas ni hade en fin julafton :-) Våra dammråttor tyckte det var kul att få fira jul med oss ;-) KRAM!

    SvaraRadera
  10. Hej min vän!
    Hoppas julen har varit bra! Kloka du som tar dig tid med farmor, det betyder säkert väldigt mycket för henne.
    Tänkte även på ditt tidigare inlägg om året som varit som ett bananskal och att kommande blir som en räkmacka. Tror du har så rätt i det! Man får lov att ha sådanan där bananskaleår ibland för det brukar alltid ordna upp sig tillslut även om det känns nattsvart vissa stunder. Jag räknar också med att kommande år blir en räkmacka, ny arbetsträning är klar och mycket av det som varit jobbigt har börjat bli bättre.

    Stor kram till dig!

    /Ann-Sofie

    SvaraRadera
  11. Hejsan!
    Du vet väl att det är änglatofflor, inte dammråttor;-) Ett himla bra val gjorde du i alla fall som valde telefonsamtalet framför städning=)

    God fortsättning / Viola

    SvaraRadera