tisdag, december 21, 2010

Inte utan anledning

Det händer att det brinner i skallen på den här tanten också. Det beror INTE på att jag färgat håret rött eller så, nejdå, jag blir bara så förfärligt arg emellanåt. Nu påstås det, i vissa kretsar, att det kan vara en föraning om klimakteriet. Jaha. Så OM en nästan medelålders kärring blir på fasligt dåligt humör måste det bero på hormonerna och inte på att något/någon är/gör något så ilska framkallas? Och betänk att det rent av stundligen kan vara bra att medelålderskärringar blir lite bitska och arga emellanåt? Så att saker och ting blir synliggjorda?! För att inte tala om gjorda.
Så när man för femtifjortonde gången påpekar att att DET ÄR FÖR KALLT I RADHUSET och verkligen är apförbannad för det, beror DET på att jag är på väg rakt in i klimakteriet och inte på att vissa reparatörer INTE gjort sitt jobb rätt?
Eller när ungjävlar skär sönder sätena på bussen och man blir lite upprörd över det och säger till, så beror DET OCKSÅ på klimakteriet och inte på att nämnda ungslynglar gör fel och rackartyg???
Hur ska man ha det liksom? Har rätten att bli ilsk, förbannad, rent av skitarg att göra med kön och ålder??? Man kan ju bli ännu argare om man blir kallad  "klimakteriekossa". Känner jag. För det låter då rakt inte som en komplimang.
Men ynglingen som yttrade dessa ord i bussen backade och sa att han inte menade något illa. Nähä. Så när jag föreslog honom ett par varv i Svenska Akademins ordlista för att höja sin språknivå så höll han ju  med, lommade av bussen, vände sig om och skrek "JÄVLA KÄRRING". Jojo. Same, same but different. Där finns det mycket att jobba med. Pojkvasker. Sen åkte den arga kärringen hem och lugnade ner sig. Det lackar ju trots allt mot jul!

10 kommentarer:

  1. Det är som jag alltid har sagt, det har inte ett SKIT med hormoner att göra.
    När en man i 50-årsåldern blir förbannad så är det "stake" i honom, när en kvinna blir det är hon hysterisk...
    Väldigt bra att du sätter ner foten när det behövs, sånt behövs det mer av! Sen tror jag att man också själv mår bättre av att bli arg än att gå omkring och hålla det inom sig.

    SvaraRadera
  2. Nilla: Precis så tror jag också! Det måste ut!

    SvaraRadera
  3. *ASG* Underbart inlägg!:-) Man ska och får bli arg, speciellt när sådana där slynglar ska sättas på plats! Så jävla fegt att skylla allt på klimakteriet när det gäller kvinnor. Bättre lite glöd än passiva gubbar i samma ålder. Kram pårej!

    SvaraRadera
  4. Nu har du ju fått svar av en klimakterieexpert. Men om någon jävla kärring blir arg på MIG så kan jag meddela att det beror på något annat än att hon har rätt. Det behövs också att vi sätter ned foten ibland! Största kramen, goaste Cina!

    SvaraRadera
  5. Ett bra exempel på en utav härskarteknikerna - förlöjligandet.

    Julkram!/Sök-o-finn.

    SvaraRadera
  6. Å den grabben va....
    För så klart ska även de där spolingarna uppföra sig men jag förstår så väl frustrationen och "gjort-bort-sig"-känslan som fanns i honom och så var han bara "tvungen" att få sista ordet.
    Inte är han så stolt över sig själv just nu, det tror jag inte.
    Men det kan du vara.

    Och för övrigt är det ju så att OM du var en klimakteriekossa så skulle du förmodligen vara nöjd med att det är kallt inomhus. Se där, liten tröst är också tröst you know!

    SvaraRadera
  7. Jag säger som Fru Venus - ett underbart inlägg. För visst är det så folk tänker. Så bekvämt för alla di andra att ha klimakteriet att skylla på.
    Ha det gott

    SvaraRadera
  8. Du är ju bara bäst alltså!! Det var väl så pinsamt för den där grabben att någon tillrättavisade honom. Säkert inget han hade räknat med :)
    Kram

    SvaraRadera
  9. Bra rutet! Undrar vad dom skyller på när vi äldre kossor tar till brösttoner, vi som passerat klimakteriet för länge sen?

    Kanske grabben fick sig en tankeställare i alla fall.

    SvaraRadera
  10. Jössena... Det finns en viss orättvisa mot oss kvinnor. Hur man än vänder så beror allting på hormoner enligt vissa. Eller undrar dom "om inte vi har fått"... typ...
    Men rättvisan har blivit lite sned idag. Den där äldre mannen som blev dömd av att han hade tagit tag på några snorungar... minns inte detaljer, men snorungar hade inte gjort nåt fel... Eller den där pappan som sköt på sin tomt några byns ungdomar som hade kommit och hotat hans barn... hela story var ush... jag tyckte synd om hela den familjen, hur dom hade under en lång tid blivit trakasserade...
    Ibland försvinner liksom syftet... vem var det som började kunde frågas. Eller kan något verkligen vara fel istället för att kvinnan har klimakteriebesvär och gnäller.

    SvaraRadera