fredag, december 10, 2010

Är för tillfället......

..... lite "dålig" på att läsa andra bloggar. Har inte glömt er, är bara så upptagen med att få till det i det egna.

Älsklingen kom hem igår kväll, helt oförhappandes, en torsdag! Det var väldigt skönt att kramas just igår, det behövdes. Stora Syster som befinner sig i Egypten hörde också av sig och så var vi liksom lite samlade ändå.

Det här ommöblerandet som pågår, för jag har ju äntligen fattat att det kommer pågå en längre tid, går nu in i en ny fas och det letas övernattningslägenhet i Stockholm. Den gamla har tagit slut. Hur lätt det är på en skala, att hitta en ny, ja, det vet väl alla? OM man nu inte badar i pengar och kan betala 12000kr/mån för ett yttepytterum. Kanske finns det fönster. Kanske inte. Många människor träffar man på också. Olika. "Bäst" hittills var hyresvärdinnan med ett rum i bottenvåningen på en villa som spände ögonen i Älsklingen och frågade om han skulle ha "damer på rummet". Eftersom han i alla fall tänkt ha en dam på rummet då och då, mig förhoppningsvis, svarade han ju ja, ärliga människa. Då fnös tanten, tände en cigg för att lugna nerverna och Älsklingen sa "nej tack" till inneboende á la 50-talet pilsnerfilm.
Så OM! OM någon som hänger här vet om ett ställe där man kan sova en natt eller två i veckan, där man törs sova med båda ögonen stängda samtidigt kan ni väl ge en liten vink?
Kanske finns det någon med en gammal moster som skramlar runt i jättestora villan och rent av skulle tycka att det var lite trevligt med ngn inneboende? Eller nån har en liten tom lägenhet? Desperat? Jag? Vi? Ja.

10 kommentarer:

  1. Detta låter inte alls kul!
    Liknande situation får Yngsta att tacka nej till drömutbildningen på naprapathögskolan. Inte bara bostad utan även finansieringen av en utbildning som kostar nästan hundra tusen per läsår...gånger 4 år. Det blir en häftig skuld av det! Sen ska man ju ha vanliga lånet att bo och äta för. Ibland önskar man att man vore rik!
    Håller tummarna för att det löser sig med ert boende!

    SvaraRadera
  2. Ezter: Inte ska hon ge upp sin dröm! Jag tror att om man vill ngt tillräckligt starkt så fixar det sig! Jag håller tummarna för henne också!!!!! Kram!

    SvaraRadera
  3. Ska kolla med släkt och vänner i Sthlm :-) Kram på er!

    SvaraRadera
  4. Tyvärr är vårt hus ganska litet, vi får knappt själva plats att bo här, annars hade jag gärna sagt ja. Men jag ska hålla gluggarna öppna.

    SvaraRadera
  5. Dottern letar också. Hon hade en liten etta några månader men det var det. Nu är hon skriven hos sin moster och bor för det mesta i ett hus som tillhör oss. Allt detta krångel för att Västerbottens landsting vägrar skriva på en remiss ang en operation som då bara fanns i Sthlm (numera Uppsala).

    SvaraRadera
  6. Måste kanske tillägga att hsuet står här i Norrlångträsk, Västerbotten.

    SvaraRadera
  7. Tyvärr har vi fullt i alla tre rummen. Annars hade det ju varit trevligt med en extra Älskling under veckorna och en extra Cina då och då som inneboende.....:-)

    SvaraRadera
  8. Vet inget, men ska höra med Esset!

    KRAM!

    SvaraRadera
  9. Låt ommöblerandet ta sin tid. En dag i taget.
    Ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar. Eller handlar bristen på tid bara om dålig planering från min sida? Jag har också dragit ner på bloggpromenaderna för tiden räcker inte till. Det är "körigt nu" som det så fint heter :)
    Jag hoppas det löser sig med boendet i stora staden.
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  10. Önskar jag kunde hjälpa dig.. det är nog svårt att få tag på något här i Umeå till rimligt pris.. Önskar att jag hade varit smart nog att bospara från det ungarna kom ut!! :o(
    Hoppas det löser sig för er!! Kram!

    SvaraRadera